A négynapos nemzetközi tornának a DVTK Medical központja adott otthont, ahol 32 játékos szállt harcba a minél jobb eredményekért, köztük a tavalyi évhez hasonlóan ismét sok diósgyőri ifjúsági játékos, akik megmutathatták mire képes a felnőtt mezőnyben.

A versenyt hat győzelem és egyetlen döntetlen mellett a miskolci származású Edelényi színekben sakkozó Pribelszky Bence FIDE mester nyerte, aki nagyon közel van a nemzetközi mesteri cím megszerzéséhez, ami hatalmas eredmény lenne a megyei sakk számára. A dobogón végzett továbbá a szintén Borsod megyei Papp Levente, és Vanczák Tamás, akik szintén a nemzetközi mesteri cím kapujában állnak.

A DVTK játékosai közül Horváth Kristóf öt ponttal a negyedik helyet szerezte meg, ami a legszebb eredménynek bizonyult a hazai versenyzők közül. A DVTK fiatal tehetsége ezzel megismételte tavalyi eredményét, és fokozatosan halad a mesterjelölti minősítés megszerzéséhez. Az utánpótlás terén Kovács Kristóf ismét bizonyította, hogy fiatal kora ellenére a verseny mestereivel is fel tudja venni a versenyt, hiszen életében először egy FIDE mester ellen döntetlent ért el. További szép eredmények is születtek, így Kéméndi Dániel sakkoktatónk lett a legjobb felnőtt DVTK játékos, míg Török Vilmos a legjobb piros-fehér ifjúsági induló. Tóth Kinga az egész versenyesen a rá jellemző harcias, támadó stílusban játszott, aminek köszönhetően ő szerezte meg a legjobb női játékosnak járó címet.

A főversenyen kívül egy gyorsversenyre is sor került, ahol Zámbó Zoltán FIDE mester második és Papp Ábel mesterjelölt negyedik helyezést ért el. A díjakat Miskolc városának polgármestere Veres Pál adta át.

- Köszönhetően a Miskolci Városi Önkormányzattal való sikeres kooperációnak és jelentős támogatásuknak egy újabb sikeres nemzetközi versenyt tudhatunk magunk mögött, és bizakodva tekintünk a jövőbe, egy nagyméretű XXV. AVAS-DVTK Open megrendezésének reményével - nyilatkozta Zámbó Zoltán a DVTK sakk szakosztályának vezetője.