- Hogyan láttad belülről a DVTK első győzelmét?
- Muszáj volt nyerni, mert két meccs elment anélkül, hogy pontot szereztünk volna, és mindenki mindent megtett a sikerért, aki pályára lépett Tiszakécskén. Természetesen voltak hibák, de azok mindig is lesznek. Végig kontrolláltuk a mérkőzést, a csapat egységes volt, valamint a győzelemhez mindig kellenek a jó egyéni teljesítmények, és ebből is volt elég.

- Új szerepkörben játszottál, jobban fekszik neked ez a pozíció?
- A csapat új játékrendszerben játszott, a korábbi két védekező középpályás helyett most csak egy helyezkedett a védősor előtt. Amikor a meccs előtt megtudtam, hogy Tiszakécskén feljebb játszok, akkor nagyon megörültem neki. Ezen a poszton szükség van arra, hogy a játékos felérjen az ellenfél kapuja elé, gólt szerezzen, gólpasszokat adjon. Az első 15-20 percben kicsit kerestem a helyemet, hol vegyem fel a labdát, hová induljak be, de utána összeállt a játékunk, és szerencsére sikerült két gólt lőni.

- Kétségtelen, hogy te voltál a csapat egyik kulcsembere vasárnap. Hogyan emlékszel vissza a góljaidra?
- Mind a két gólnál szemfülesnek kellett lenni. Először egy lecsorgó labdát tudtam a kapuba juttatni, másodszor pedig egy szépen lejátszott támadás végén értem oda a hosszúra, és a hálóba passzoltam a labdát. Egyik helyzet sem kívánt technikailag nehezen kivitelezhető megoldást, de ilyenkor kell maximálisan koncentrálni, mert könnyű hibázni. Lőttem két gólt, nyert a csapat, felhőtlenül boldog vagyok.

- Nincs idő ünnepelni, szerdán az Ajka ellen játszik a DVTK. Mit vársz attól a mérkőzéstől?
- A szerdai mérkőzéstől, de igazából az összes azt követő mérkőzéstől azt várom, azt folytassuk, amit Tiszakécskén elkezdtünk. A csapat rátalált a győzelemhez vezető útra, és az Ajka ellen azt várom, hogy végig dominálni tudunk, korán megszerezzük a vezetést, és ismét győzzünk.

Bényei Ágoston a szerdai DVTK - Ajka mérkőzésre megjelenő Gólörömben beszél bővebben magáról, a pályafutásáról, és sok más érdekességről