A tavalyi évben újjáalakult DVTK férfi kézilabda szakosztályának felnőtt csapata feljutott az NB II. Észak-Keleti csoportjába, ahol új kihívások várnak a piros-fehérekre. Molnár András személyében új edzővel, és stábbal készülnek a diósgyőri játékosok a szeptemberi bajnoki rajtra, akik egyre jobb formába lendülnek a vezetőedző szerint.

- Heti 4-5 edzéssel tudunk dolgozni, egy alkalmon belül pedig mindenre próbálunk figyelmet fordítani két óra alatt. Mindezek mellett nagyszámú edzőmérkőzést is játszottunk, hiszen egy új csapatnál látni kell az erőnket - kezdte Molnár András. - Egyetlen egy biztos, hogy borzasztóan alázatos csapat jött össze, akikkel öröm dolgozni. Sikerült egy olyan csapatot összehozni, ahol mindenki a saját maga, és a csapat dolgaival foglalkozik, ez pedig nagyon jó érzéssel tölt el bennünket, akik velük dolgozunk.

A piros-fehérek eddigi hat mérkőzésükből ötöt is megtudtak nyerni, és csak egyedül a magasabb osztályban játszó Ózd együttesétől szenvedtek vereséget.

- Eddig egy mérkőzést kivéve borzasztóan meggyőző játékot nyújtottunk, de nem szabad ezekből az eredményekből nagy követeztetéseket levonni, mert más állapotban voltak a csapatok, és úgyis a bajnokság kezdete számit, de eddig csak pozitív jelzőkkel tudok szolgálni - folytatta a vezetőedző. - Próbáljuk magunkat megmérni ennek az osztálynak a legjobb csapataival, akiket meg tudtunk verni, de a legfontosabb magunk építése. Nyilván fontosak a sikerek is, de az elkövetkezendő hét értékmérő lesz, mivel elmegyünk a tavalyi bajnok Nyírbátorhoz, és a komoly erővel bíró Debrecenhez is, akik egy osztállyal feljebb játszanak. Ezek után egy kicsit okosabbak leszünk, hogy milyen úton járunk, de jelenleg az biztos, hogy nem rosszon. Bizakodó vagyok és szeretnénk a lehető legjobb eredményt elérni. A srácok nagyon jól tudják, hogy milyen klubban játszanak, és ez tényleg extra motivációt jelent nekik. Továbbá szeretnénk megtalálni mindenki helyét a csapatban, viszont lesznek, akiket kölcsön fogunk adni a több játéklehetőség reményében.

Molnár Andrásékra még három idegenbeli találkozó (Nyírbátor, Debrecen, Kazincbarcika) és egy hazai (Ózd) mérkőzés vár, amiken a vezetőedző szeretné, ha a már eddig is jól teljesítő DVTK még előrébb tudna lépni.

- Azokat taktikai elemeket, amiket gyakoroltunk a négy hét alatt megpróbáljuk felvinni a pályára az erősebb csapatok ellen is. Jelenleg még négy edzőmérkőzés vár ránk, most haton vagyunk túl, de a jövő hét hangsúlyos lesz, ahol megpróbáljuk jó állapotban pályára küldeni a srácokat. Még nyugodtabb lennék, ha egy NB I. B-s csapatnak is méltó partnere tudnánk lenni. Nagyon jó egyébként, hogy kivétel nélkül fiatal, helyi kötődésű játékosok alkotják a csapat magját. Vannak komoly értékeink, és összességében nagyon bizakodó vagyok, csak dicsérni tudom a srácokat és a stábot.

A DVTK kézilabda csapatának új vezetőedzője a komoly, és sikeres szakmai átalakulások után bizakodóan tekint a közelgő szezonra.

- Nagyon fontos az is, hogy jól tudunk egy csapatban dolgozni. Az edzői stábot is sikerült nagyon komolyan megerősíteni, ami a csapathoz hasonlóan szintúgy elengedhetetlen, és ez a háttérmunka legalább olyan fontos, mint a mindennapos. Látszik, hogy jó állapotban vagyunk, sok gólt lövünk mindenkinek, illetve tudunk harcolni és küzdeni. Szeretnék egy igazán szerethető csapatot létrehozni, akiket szívesen megnéznek a gyerekek, szurkolók, és efelé most sikerült is elindulnunk. Jó úton járunk, a háttérben is törekszünk mindenre, és személy szerint nagyon örülök, hogy belevághattam ebbe a projektbe és megbíznak bennem, mert minden egyes pillanatát élvezem, amit szeretnék is meghálálni majd a diósgyőri közegnek.

A DVTK kézilabda csapatának eddigi edzőmérkőzései:

DVTK 41:22 Kisvárda

Ózd 36:26 DVTK (3x25 perc)

DVTK 34:32 Fehérgyarmat

DVTK 43:30 Nyírbátor

DVTK 39:32 Nyírbátor

DVTK 36:22 Kazincbarcika