A Professional Raw Organization szervezésben kerül az idei évben megrendezésre az európai Arnold Classic erőemelő verseny szeptember 17. és 18-án, ahová Mészáros László is meghívást kapott. Az Arnold Classic egy három kontinensen (Ausztrália, Európa, Amerika) egy több sportágat magába foglaló expo, amely ausztráliai állomásán a DVTK versenyzője 2015-ben már győzelmet ünnepelhetett Melbourne-ben.

- Előzetesen nem volt betervezve ez a versenyem, de az Arnold Classicot nem lehet kihagyni, mert ez egy olyan név, olyan nívós verseny, amire el kell menni és meg kell mutatatni, hogy mit tudok, ami egyben egy óriási motiváció is - kezdte Mészáros László.

2022-ben így tehát második győzelméért szállhat harcba az öreg kontinensen a piros-fehérek erőemelője, akinek mindössze négy hét áll rendelkezésére, hogy a lehető legjobb formába kerüljön.

- Nagyon gyors felkészülést tervezek - folytatta erőemelőnk. - Nemrég meg is néztem, hogy milyen erőállapotba vagyok, és rosszabbra számítottam, így van esély arra, hogy fel tudjam hozni magam, de ilyen kihívás nem volt még előttem, érdekes lesz. Megpróbálok mindent megtenni majd, hogy ne valljak szégyent, és megpróbálom behúzni ezt a versenyt is. Tudom, hogy milyen alaperőbe vagyok, és az a célom hogy hozni tudjam legalább a tavalyi formámat, a 270 kg fölötti nyomást, aztán, hogy ez mire lesz elég, már csak ott fog kiderülni. Sok kétely van még a felkészülésben, de ez így izgalmas.

Mészáros Lászlót korábban a 2022-es Mr.Olympiára is meghívták, ahová harmadik győzelméért utazik majd decemberben sportolónk, akinek a felkészülésébe a spanyolországi verseny nem zavar be, sőt a két verseny és az elmúlt hónapok eseményei nagy motivációt jelentenek neki.

- A legutóbbi edzések nagyon motiválttá tettek, amire már rég volt példa. Továbbá még zajlik a versenysorozatunk is, ami szintén nagyon jó benyomást tett rám, ami során 400-500 embert is megmozgattunk az ország minden részén. Összességében ez a két verseny és a versenysorozat adott egy plusz lökést erre az évre, hogy kitudjam hozni magamból a maximumot. Az Arnoldot nem tudom kihagyni, hatalmas motivációt jelent, főleg az, hogy 54 évesen is megtalálom. Nem a versenyeredmény számít, hanem ódáig vezető út, megvalósítani azt, hogy 4-8-10 hét alatt eljussak oda, amit elterveztem. Azt vallom, hogy ha minél nehezebb egy út, és minél több munkát teszel bele, annál sikeresebb lehetsz a versenyen.

Többszörös világcsúcstartónk nem csak rövidtávon, hanem a kicsit távolabbi jövőt tekintve is extrém motivált, ami a nagy versenyeket illeti.

- Azon agyaltam, hogy tudtam már nyerni Ausztráliában, és ha betudnám húzni most Európát, akkor már csak egy földrész maradt, Amerika. Ha a jövőben ott is sikerülne aranyat szereznem, akkor rajtam kívül soha senki nem érte még el azt, hogy három földrészen, három Arnoldot nyerjen. Ha a Mr.Olympián is sikerülne idén nyerni, akkor idővel lehetne három Olympiám és három Arnoldom, ami megkoronázná a 20 éves munkámat.

Arnold Classic Europe 2022 - Sevilla

Szeptember 17-18.

Mészáros László (erőemelés)