Országos U13-as bajnokság, 
Északkeleti csoport, 1. forduló

Debreceni EAC U13 - Diósgyőri VTK U13 0-1 (0-0)

Debrecen, DEAC Sporttelep, 50 néző. Játékvezető: Abai Sándor.
Debreceni EAC U13: Barna T. - Bodolai Á., Szabó Gy., Németh L., Nagy A., Hermeczi K., Juhász L., Bakó G., Nagy Á., Szilágyi L., Nánási Á., Nagy M., Kozma B., Vass D., Székely Cs., Kozma B., Lukács S. Vezetőedző:
Diósgyőri VTK U13: Vass Á. - Martis M., Bialkó Z., G. Rados, Balogh B., Szabó B., Kelemen Z., Schön B., T. Pashaiev, Almási Á., B. Samsyka, Kozma B., Juhász H., Derzsényi Á., D. Dzobko, A. Kharchenko, Kiszely M. Vezetőedző: Tarnai Dániel. 
Piros lap: Juhász H. a 81. percben.
Gólszerző: Szabó B. (0-1) a 46. percben. 

Balla Imre: - Nagyon jó mérkőzést játszottunk a Diósgyőrrel, mindkét oldalon voltak helyzetek, szerintem egy döntetlenre rászolgáltunk volna, de egy büntetőből ellenfelünk nyerte meg a párharcot. Amit edzéseken gyakoroltunk, mérkőzés előtt kértem a srácoktól, viszontláttam a pályán, mindenki maximálisan odatette magát. Úgy vélem, jó úton járunk. A gyerekek sokat fejlődtek és ez a legfontosabb, ha így haladunk felzárkózhatunk az akadémiai csapatok mögé. 

Tarnai Dániel: - Jól kezdtük a mérkőzést Debrecenben, egyből nyomás alá helyeztük az ellenfelünket és a helyzeteink is megvoltak a gólszerzésre. A támadó zónában többször sem hoztunk jó döntést, amiben mindenképp javulni kell a jövőben. Ettől függetlenül ezúttal is sokat birtokoltuk a labdát és az ellenfelünk csak kontra támadásból tudott veszélyt teremteni. Ezen a mérkőzésen a játékosok tapasztalatot gyűjthettek, és saját bőrükön is megtapasztalhatták, hogy a rest-defenc-nek mekkora a jelentősége és a különböző posztokon melyek az elvárt feladatok. Az előttünk álló héten ismét kétszer lépünk pályára: kedden a Ferencvároshoz látogatunk, ami fejlődésünk szempontjából rendkívül hasznos lesz, hétvégén pedig bajnoki mérkőzést játszunk a DVTK Edzőközpontban.

Fotó: deac.hu