A Csiszár Szabolcs által irányított diósgyőri hölgyek a csoportban a Spartak Subotica valamint a Vasas Femina ellen is vesztett helyzetből álltak fel, és végeztek döntetlenre. A legjobb négy között lengyel Górnik Łęczna, a helyosztón pedig a székelyudvarhelyiek is jobbnak bizonyultak, így a DVTK LU17 végül a negyedik helyen zárta a hazai rendezésű tornát. 

- Tizenhat fővel vágtunk neki az eseménynek, öt nap alatt négy nemzetközi találkozó várt a lányokra, ami előzetesen is komoly kihívást jelentett. Nem csak a játékosoknak, hanem a stáb tagjainak is - tekintett vissza az I. DVTK Girls Cup-ra Csiszár Szabolcs, a korosztály vezetőedzője. - A nyitó mérkőzésen a kezdeti lámpaláz után felvette a ritmust a csapat, és egy fizikálisan erősebb ellenféllel szemben kétgólos hátrányból egyenlítettünk. A második csoportmeccsen már sokkal jobb felfogásban futballoztunk, és ismét döntetlent értünk el, ezzel bejutottunk a legjobb négy közé. Itt viszont a technikai szempontból magasan a mezőny fölött lévő lengyelekkel találkoztunk. Az első félidőben tartottuk velük a tempót, a végére viszont elfáradtunk, amit az ellenfél maximálisan kihasznált. A szombati helyosztón már egyáltalán nem voltunk frissek, így az erdélyi csapat fölénk nőtt. A szerbek fizikálisan, a székelyudvarhelyiek labdabirtoklásban nőttek fölénk. A lengyelek pedig emellett nagyobb technikai tudással is rendelkeztek. Éppen ezért rendkívül hasznos volt számunkra ez az öt nap, bízom benne, hogy a megszerzett tapasztalatokat a bajnokságban tudjuk majd hasznosítani.  

Sütő Krisztián szakágvezető minden szempontból hasznosnak ítélte meg az I. DVTK Girls Cup-ot, amelyet az akadémia ebben az esztendőben hagyományteremtő szándékkal első ízben rendezett meg. 

- A tornával az volt a célunk, hogy a játékosaink minél több nemzetközi csapat ellen tudjanak játszani és tapasztalatot szerezni - szögezte le előre Sütő Krisztián, a DVTK LSA női szakágvezetője. - Ezt pedig teljes mértékben sikerült elérnünk. A csapatunk felmérhette, hogy nemzetközi szinten hol is tart, erős ellenfelekkel játszhattak, ami a fejlődésüket szolgálta. Továbbá a meghívott csapatok visszajelzései alapján nagyon pozitívan értékelték a szervezést, lebonyolítást és a jövőben szeretnének még találkozni velünk, akár ugyanebben, akár más korosztályban. Az összes mérkőzést tekintve, azt láthattuk, hogy női utánpótlás szinten a technikai képzés nemzetközileg is kiemelt azokban a klubokban, ahol támogató vezetőség veszi körül a női csapatokat. Ahol nincs meg ez a támogatás, ott sajnos a képzés is csorbul. Saját képzésünket ebben a mezőnyben a középmezőnybe sorolnám a tornán, mert a lengyel és szerb csapatoknál a technikai elemek kivitelezése szinte ösztönös volt, de a szlovák és román csapatok a technikai hiányosságokat inkább a fizikálisan próbálták pótolni. Női utánpótlás szinten a fejelés, a félmagas és a magas labdák átvétele az, ami szembe tűnő  hiányosság, viszont a fordulások, irányváltások sokkal könnyedebben kerülnek kivitelezésre, mint férfi játékosoknál.

Sütő Krisztián hozzátette: taktikai szempontból megfigyelhető volt, hogy a játék leginkább a pálya középső zónájában zajlott, rengeteg átmenettel. Minden egyes labdaszerzés után szinte 2-3 átadáson belül már labdavesztés következett. A lengyel csapatot és a DVTK-t leszámítva mindenki hosszú labdákkal próbált támadásokat vezetni, kihagyva a kombinatív játékfelépítéseket. 

- Ennek is köszönhető volt a sok átmenet, mert a magas labdák átvételében folyamatosan hiba csúszott és egyből a másik csapat szerezte meg a játékszert. - fogalmazott Sütő Krisztián. - A hat nap alatt lejátszott négy mérkőzés, minden csapatnak nagyon megterhelő volt, amit a helyoszókon lehetett leginkább látni, hiszen jóval lassabb volt a tempó, a ritmus. Ennek ellenére a hosszútávú fejlesztés szempontjábó ez a sorozat-terhelés jól szolgálta a felkészülést minden csapat számára.  A rövid időn belül lejátszott sok mérkőzés miatt a játékosok a hét végére nem csak fizikálisan, hanem mentálisan is nagyon elfáradtak. Ez látszott a helyosztókon mutatott teljesítményben is, mert rengeteg technikai és taktikai hibát követtek el a „dekoncentráltság” miatt.

A DVTK LSA női szakágvezetője szerint a torna hozadéka, hogy a székelyudvarhelyi Vasas Femina a jövőben szeretne újra találkozni a diósgyőriekkel. A szerb Spartak Subotica pedig nem csak hasonló korosztályban hanem felnőtt szinten is szívesen működne együtt a Diósgyőrrel.