A nyári szünet utolsó néhány hetében is aktívan sakkoztak a DVTK sportolói. Elsőként Debrecenben került megrendezésre a Karnevál Kupa, ahol Gáthi Donát és Ress Amira szép játszmák által gyarapította értékszámát, majd Szerencsen a Zemplén Kupa következett, ahol számos diósgyőri siker született. Az A. csoportban Gáthi Donát lett a legjobb ifjúsági játékos sok élő pont gyűjtésével, míg Kovács Kristóf legyőzte első nemzetközi mester ellenfelét és Lazsádi Kerkával együtt szintén pluszban végeztek, Kéméndi Dániel pedig hosszabb kihagyás után második versenyén is küzdelmes szép játszmákat vívott. A B. csoportban Ress Amira szintén jelentősen növelte értékszámát, míg a C. csoportban Papp Kinga lett a legjobb ifjúsági, Kovács Ágnes pedig a legjobb női játékos.

Szerencs után a nyíregyházi Vidor Kupán indultak sakkozóink, ahol Turcsányi Vince lett a legjobb ifjúsági játékos, míg Ress Amira tovább növelte értékszámát. Szeptember első szombatján Kazincbarcikán szerepeltek a piros-fehérek a Kovács-Simon emlékversenyen, ahol a kicsivel, több mint 100 fős mezőnyben 32 diósgyőri játékos vett részt, köztük 24 ifjúsági. A B. csoportot Gáthi Donát bajnoki címe és Lazsádi Kerka ezüstérme színezte piros-fehérré, míg Kovács Kristóf ötödik és Kéméndi Dániel nyolcadik helye is kiemelkedett. A versenyen továbbá különdíjat kapott Török Kinga és Kovács Máté. Az A. csoportban több mestert legyőzve Turcsányi Vince élete talán legsikeresebb nemzetközi rapid versenyeredményét érte el, meggyőző és pontos játékkal ezüstérmet szerzett a nagyon erős felnőtt mezőnyben, Herczeg Marcell pedig a legjobb ifjúsági különdíjat kapta meg.

A 2021/2022-es szezont éremátadó rendezvénnyel, és egy házi schnell versennyel zárta a szakosztály, amit sakkoktatónk Runda Máté Bence nyert. Szeptember végén a megyei bajnokság első fordulójával elstartol a 2022/2023-as bajnoki idény a DVTK számára, ahol a fő cél az ifjúsági játékosok aktív szerepeltetése, majd egy-két éven belül az NB II-be való feljutás, és az NB I. érmes helyezése hosszabb távon.