Mindössze négy héttel az Arnold Classic előtt, augusztus közepén kapott meghívást Spanyolországba Mészáros László, aki óriási motivációval vágott bele az igazán rövid felkészülésbe. A nívós verseny egyébként egy három kontinensen (Ausztrália, Európa, Amerika) egy több sportágat magába foglaló expo, amely ausztráliai állomásán a DVTK versenyzője 2015-ben már győzelmet ünnepelhetett Melbourne-ben.

Sevillában a 15 legjobb erőemlőt magába foglaló versenyben 250 kg-os fogással kezdett diósgyőri versenyzőnk, aki ezt követően tízesével emeltetett. Második- és harmadik kísérletre a 260- és 270 kilogramm is sikerült, és következhetett a 280 kilogramm, amit kinyomva Mészáros László újabb aranyat szerezett az Arnold Classicon, ezúttal az öreg kontinensen.

- Hét évvel ezelőtt Ausztráliában 280 kilogrammal sikerült nyernem, most ugyanazt a teljesítményt tudtam hozni, ugyanazzal a testsúllyal - kezdte Mészáros László. - Tavaszhoz képest 8 kilót sikerült fogynom, és egy nagyon gyors felkészülésem volt. Előzetesen egy 270 kg körüli eredménnyel számoltam, ám ezen a versenyen a többitől eltérően négy fogás van, és ehhez mérten kezdtem 250-en tízesével feljebb lépdelve. Az utolsó fogás előtt pedig úgy éreztem, hogy maradt még ebben, és mindent beleadva sikerült a 280-at is teljesíteni. Egy ilyen gyors felkészüléssel a hátam mögött úgy érzem, hogy sikerült kihoznom a maximumot, és száz százalékon teljesíteni a versenyen.

Kiváló erőemelőnk így egy újabb lépést tett azon célja felé, hogy három kontinensen nyerjen Arnold Classicot, amit még senki sem ért el korábban, míg ezen címek mellé hamarosan akár egy újabb Mr. Olympia arany is csatlakozhat, céljai szerint decemberben.

- Kis pihenő vár rám, kihagyom az októberi portugáliai versenyem és a Las Vegas-i Mr. Olympiára készülök majd gőzerővel. Inkább a két nagyobb versenyt célzom meg. Amerikában szeretném túlszárnyalni a legutóbbi eredményemet, és megdönteni a 282,5 kg-os világcsúcsot, amit én tartok - zárta a piros-fehérek erőemelője.