Szeptember 16. és 22. között zajlik az Európai Mobilitási Hét, amelynek célja a környezetbarát és fenntartható városi közlekedés népszerűsítése. Csütörtökön, az európai autómentes napon ennek a programnak a keretén belül került megrendezésre a hagyományos miskolci eljutási verseny, ahol a DVTK kerékpáros Vincze Levente is indult.

A piros-fehérek sportági szakosztályvezetője kiváló teljesítményével elsőként ért a Városház térre Felső-Majláthról indulva, beállítva a 2015-ös 13 perces rekordidőt, amivel a tavalyi, szintén kerékpáros győztest négy perccel is túlszárnyalta. A második helyen 19 perces idővel a személyautó érkezett, akit a busz és a villamos követett holtversenyben 2 perccel később, míg a sort a futó zárta 42 perccel.

Vincze Levente a megközelítőleg 8 kilométeres utat átlagosan 36,9 km/h alatt tette meg, míg a második helyezett autós átlagsebessége 25,26 km/h volt, ami azt jelenti, hogy kerékpárosunk 32 százalékkal teljesítette gyorsabban a távot, mint az ezüstérmes.

Célba érkezése után a diósgyőri sportoló elmondta, hogy az autósok ma már sokkal jobban figyelnek a bringásokra, mint néhány évvel ezelőtt, és kiemelte, hogy Miskolcon már szinte mindenhová el lehet jutni kerékpárral.

Fotók: Bujdos Tibor/Észak-Magyarország