Országos U16-os bajnokság, 4. forduló

MTK Budapest U16 - Diósgyőri VTK U16 0-1 (0-0)

Budapest, Lantos Mihály Sportközpont, 50 néző. Játékvezető: Gecse Zoltán, Szűcs Martin László, Zsélyi Csaba. 
MTK Budapest U16: Tóth B. - Vörös P., Csikós M., Oláh O., Csóka G., Jádi B., Molnár P., Urbán M., Cseh Z., Kugyela Z., Weisz P. Vezetőedző: Bodnár Gábor. 
Diósgyőri VTK U16: Soós B. - Kiss B., V. Khomenko, Szakos B., Miskolczi D., Gyenes R., Jászberényi P., Győrfi D., Nagy B., Jecs M., Zanócz Á. Vezetőedző: Icsó Zsolt.
Csere: Oláh O. helyett Molnár M. a 46., Cseh Z. helyett Purzsa X. az 51., Weisz P. helyett Iványos O. az 53., Miskolczi D. helyett Kapitány G. az 53., Jecs M. helyett Kovács D. az 53., Szakos B. helyett Béres D. a 74., Gyenes R. helyett Tucsa Sz. a 74., Jászberényi P. helyett Orosz D. a 83. percben. 
Sárga lap: Kiss B. a 30., Cseh Z. a 32., Nagy B. a 61., Csikós M. a 71., Kovács D. a 73. percben. 
Gólszerző: V. Khomenko (0-1) a 60. percben. 

Bodnár Gábor: - Az első félidő viszonylag kiegyenlített játékot hozott, de mi kezdeményeztünk többet és néhány helyzetet is kialakítottunk, amiből legalább egyet be kellett volna lőnünk. A második félidőben még támadòbb felfogásban kezdtünk, aztán egy vitathatò szabálytalanság után az ellenfél játékosa òriási gòlt rúgott szabadrúgásbòl. Utána szinte azonnal rúgtunk egy gòlt, amit les miatt érvénytelenített a játékvezető. Visszanézve az esetet, erősen kérdéses a döntés helyessége. A meccs végéig több helyzetünk is volt, míg ellenfelünk teljesen betömörült a saját kapuja elé. Ennek feltröréséhez több kreativitásra és minőségi passzokra lett volna szükség. Gratulálunk az ellenfélnek az eredményhez, azonban a találkozó megmutatta, hogy ez a bajnoki rendszer egyáltalán nem a kezdeményező felfogás kibontakozását segíti elő.

Icsó Zsolt: - Az első félidő a miénk volt. Az előzetes tervek szerint jól támadtuk az ellenfelünk mögötti üres területeket. Ennek köszönhetően három nagy ziccert alakítottunk ki, de ezeket nem sikerült értékesíteni. A második félidőben egy gyönyörű szabadrúgás góllal megszereztük a vezetést.  Ezután az MTK nagy labdabirtoklási fölénybe került, de a csapatunk nagyon szervezetten és jól védekezett, így nem tudtak minket megbontani. Ebben a periódusban, ha az átmeneteinkben jobb döntéseket hozunk, akkor hamarabb lezárhattuk volna a mérkőzést. Összességében megérdemelten nyertünk! Gratulálok a játékosoknak, mert ismét mindent kiadtak magukból, és végig egy csapatként futballoztunk.