Vasárnap, szerda, vasárnap ritmusban játszik a DVTK, mire elég ilyenkor a két mérkőzés közötti néhány nap? - kérdeztük elsőként.

- Amikor vasárnap után szerdán lép pályára a csapat, akkor a regenerációra kerül a hangsúly, de természetesen felkészülünk a következő mérkőzésre is - válaszolt Kuznyecov Szergej. - A hétfői edzés előtt leültünk közösen a kivetítő elé, kielemeztük a szentlőrinci meccset és átbeszéltük a hibákat. Kedden pedig azokat a korábban tanult játékelemeket ismételtük át, amivel győzni tudunk a Dorog ellen. 

Vasárnap először szenvedett vereséget a DVTK Kuznyecov Szergej irányításával

- Tudtam, hogy előbb-utóbb eljön ez a pillanat, mert csodák nincsenek - reagált -, de biztos vagyok abban, hogy a nyár végén megkezdett út a sikerhez vezet. Többször megnéztem a mérkőzés felvételét, és hideg fejjel is arra jutottam, hogy megvoltak a lehetőségek a győzelemhez, ám függetleníteni kell magunkat az eredménytől. Ha két gólt kapunk az első félidőben, akkor is biztosnak kell abban lenni, hogy képesek vagyunk hármat lőni a szünet után. Próbáltam lendületet adni a csapatnak a cserékkel, mert sajnos felvettük az ellenfél ritmusát, annál nekünk gyorsabban kellett volna támadni, és jobban bontani a széleken. És a legfontosabb játékelemben, a befejezésben is pontosabbnak kellett volna lenni. Ezért kérek mindig higgadtságot a támadóktól, mert a ziccereket higgadtan sokkal könnyebb értékesíteni. 

Vesztes meccs után általában jól jön egy hétközi forduló, mert gyorsan lehet javítani

- Győzelem után egész héten jó hangulat uralkodik az öltözőben és az edzéseken, vereség után érthetően nem - osztotta meg. - Most nincs idő szomorkodni, még jó is, hogy ilyen gyorsan következik az újabb bajnoki. Itt az újabb lehetőség a három pont megszerzésére.
Szentlőrincen sok rossz megoldást láttunk, amit ki kell javítani, és akkor ismét győzni fogunk. Szerdán is nehéz mérkőzés vár ránk, amennyiben a Dorognak is két gólt előnyt adunk, akkor biztosan ők is mindent megtesznek, hogy megőrizzék azt. A mi feladatunk az, hogy ne kapjunk elkerülhető gólt, a másik oldalon pedig eredményesek legyünk.

A dorogi kispadról hétfőn lemondó Fenyvesi László utódja kedden még nem ismert. A diósgyőri mérkőzésen várhatóan Bene Ferenc szakmai igazgató ül le a kispadra. (Az ellenfélről bővebben itt lehet olvasni)

- Mindig a saját csapatunk játéka a kiindulópont, persze feltérképezzük az ellenfelet, és próbáljuk megtalálni a gyenge pontjaikat - avatott be a vezetőedző. - Az edzőváltás mindig új impulzust ad a csapatoknak, de két nap alatt óriási változást nem lehet elérni. Természetesen igyekszünk minél jobban felkészíteni a srácokat a mérkőzésre, legyen tervünk minden szituációra. Idáig jellemzően 4-3-3-as felállásban játszottak, és a gyors ellentámadásokra építettek. Rendelkeznek jó képességű labdarúgókkal, ugyanakkor kihívásokkal küzdenek a helyzetkihasználás terén, és hátul is akadnak problémáik: a második legkevesebb gólt lőtték, és a második legtöbb gólt kapták.

Gera Dániel törött lábujja miatt biztosan nem játszhat, míg Vajda Botondot is sérülés miatt kellett lecserélni a DVTK tartalék vasárnapi meccsén. Farkas Dániel meggyógyult, de éppen csak elkezdte az edzéseket.

- Újra hazai pályán játszunk, és a saját közönségünk hatalmas motivációt jelent. Bízom benne, sokan támogatnak szerdán is a lelátóról, amit jó játékkal és győzelemmel hálálunk meg - zárta Kuznyecov Szergej.

A találkozóról ingyenes élőképes közvetítést adunk Marosréti Ervin kommentálásával.