Az esemény első napján a csoportmérkőzéseket rendezik meg, majd a felső illetve alsóházi helyosztókat bonyolítják le. A Diósgyőri VTK U13 legénysége a D csoportba kapott besorolást, az ukrán Dinamo Kijev, a lengyel LKS Lodz valamint a varsói Barca Academy mellé. 

- Örülünk neki, hogy lehetőségünk nyílik egy nagyon komoly nemzetközi tornán részt venni, melynek köszönhetően a játékosaink teljes mértékben a nemzetközi szintnek megfelelő intenzitásban és ritmusban játszhatnak - osztotta meg várakozásait Tarnai Dániel, a Diósgyőri VTK U13-as csapatának vezetője. - A pre-akadémián elvárt stílusunkat és elveinket minden mérkőzésen törekszünk majd megtartani. Már a csoportmérkőzések alkalmával lehetőségünk nyílik nemzetközi szinten elismert klubokkal játszani, ami a játékosok  fejlődése szempontjából nagyon hasznos lesz. Testközelből megtapasztalhatjuk ugyanis, hogy milyen szintet képviselnek ezek a top klubok, és a mindennapi edzéseken túl az ilyen mérkőzések által tovább fejleszthetjük a játékosainkat.

A piros-fehérek a Bełchatów Cup-on a Barca Academy ellen kezdenek, majd következik a Kijevvel szemeni összecsapást, a csoportküzdelmeket pedig az LKS Lodz ellen zárja a csapat. A négyesből az első két helyezett másnap a legjobb nyolc között folytathatja, a másik két együttes pedig alsóházi meccseket játszhat Lengyelországban. 

Bełchatów Cup

U13-as nemzetközi felkészülési torna
Helyszín: Bełchatów (Lengyelország)
Időpont: 2022. október 8-9.

A Diósgyőri VTK csoportmérkőzései

Október 8., szombat
10:18
Diósgyőri VTK U13 - Barca Academy Warsaw (lengyel)
11:54 Diósgyőri VTK U13 - Dinamo Kijev U13 (ukrán)
14:18 Diósgyőri VTK U13 - LKS Lodz (lengyel)