A rendkívül sikeres, Magyar Kupa győzelemmel és magyar bajnoki bronzéremmel záruló 2021/2022-es bajnoki szezon után idén már októberben jelentős események zajlanak a DVTK HUN-Therm háza táján: október 11 és 13 között a DVTK Aréna ad otthont az Euroliga selejtező tornájának. Völgyi Péter csapata számára tehát adott a lehetőség, hogy saját szurkolói előtt vívhassa ki - a klub története során először - a legrangosabb nemzetközi kupasorozat főtábláján való indulást.

A háromnapos tornára természetesen nagy erőkkel készülnek a szervezett szurkolói csoportok is: Martini Emil, a Diósgyőri Szurkolói Koordinációs Iroda vezetője továbbította a klubvezetés felé a törzsszurkolók írásos vállalását a mérkőzésekre tervezett külön koreográfiával kapcsolatosan.
Rónai Attila, a HUN-Therm Consulting Kft. ügyvezető igazgatója úgy döntött, hogy anyagilag is támogatja az Euroliga selejtezőre szervezett szurkolói tevékenységeket, ezáltal pedig azokat a szurkolókat, akik az elmúlt évek során rendszeresen minden hazai és idegenbeli mérkőzésen buzdították a csapatot.

"A törzsszurkolók nem csak a diósgyőri kosárlabda mérkőzések utánozhatatlan hangulatát biztosítják mérkőzésről mérkőzésre, de az elmúlt években rendszeresen hosszú idegenbeli utakra is elkísérték a csapatot Sopronba, Szekszárdra, Pécsre és Győrbe. A DVTK Arénában megrendezésre kerülő Euroliga selejtező nem csak a csapatnak, de mindenki számára egy nagy esemény lesz, ehhez szeretném biztosítani a támogatásomat. Remélem, hogy októberben a csapat és a szurkolók közösen ünnepelhetnek majd egy történelmi pillanatot.” – nyilatkozta Rónai Attila.

A szervezett szurkolói csoportoknak szánt csomagot ünnepélyes keretek között adta át a DVTK Aréna előtt Rónai Attila, Völgyi Péter vezetőedző és Kányási Veronika csapatkapitány Martini Emilnek és a szurkolók képviselőinek.

"Nagyon köszönjük a Hun-Therm Kft.-nek, hogy minden területen a csapat és a szurkolóink mellett áll, sok ilyen elkötelezett szponzorra lenne még szükségünk, hogy a Magyar Kupa győzelmek után végre a bajnoki trófea is a DVTK vitrinébe kerüljön. Bízom benne, hogy szurkolóink támogatásával, reményeink szerint telt ház előtt kiharcolják a lányok a történelmi főtáblára jutást az Euroligában! – mondta el Szabó Tamás, a DVTK főtitkára.