- Békéscsabán sem egyszerű mérkőzést játszottunk! - kezdte Holdampf Gergő. - Megszereztük a vezetést, és rárúgtuk a második gólt is, a folytatásban viszont, ha türelmesebben játszunk, és még többet birtokoljuk a labdát, akkor nagyobb különbséggel is nyerhettünk volna. Sajnos nem sikerült, így a kapott gól után néhány húzós perc várt ránk, de sikerült megszerezni a győzelmet, pedig a végén nagy erőket mozgósított az ellenfél az egyenlítés érdekében. A hazaiak szervezetten és agresszívan játszottak, jócskán megnehezítették a dolgunkat. Ha így folytatják, akkor sok csapatot megizzasztanak majd - dicsérte az ellenfelet.

A mérkőzés után Kuznyecov Szergej elárulta, hogy a szünetben felhívta Holdampf Gergő figyelmét arra, hogy milyen üres területekre befutva lehet veszélyes.

- Igen, így történt a szünetben. Illetve a mérkőzés előtt, amikor látta, hogy éppen leragasztom a karikagyűrűmet, csak annyit mondott, hogy játékosként a gyűrűjét megcsókolva ünnepelte a gólját. Szeretné látni, hogy én is megteszem ezt - fűzte hozzá Szergej. Sikerült gólt szerezni, örülök, hogy ezzel hozzásegítettem a csapatot a győzelemhez.

A DVTK - Dorog mérkőzés előtt arról is beszélt Holdampf Gergő, hogy amikor egyedüli védekező középpályásként szerepel a csapatban, akkor gyakorlatilag csak a védekezésre kell figyelnie. Ezzel szemben Békéscsabán a megszokottnál többször tűnt fel a támadó harmadban, ebből született a második diósgyőri gól is.

- Természetesen a szerencsére is szükség volt a gólomhoz, mert megpattant a lövésem a védőn, de sokat tettem azért, hogy befelé pattanjon a labda - ismerte el. - A Dorog és a Békéscsaba ellen több támadó feladatot kaptam, mint általában, hiszen az ellenfelek beálltak a kapujuk elé védekezni, ezért nekem is többet kellett vállalni az előre játékban is. Azonban továbbra is a védekezés az elsődleges feladatom, ha az ellenfél két csatárral áll fel, akkor az ő semlegesítésükbe is be kell segíteni. A lényeg, hogy megtaláljam a támadás és a védekezés közti egyensúlyt.

A DVTK a legutóbbi hat mérkőzésből ötöt megnyert, míg az MTK és a Gyirmót sorra hullajtotta a pontokat, így a piros-fehérek felléptek a második helyre, mindössze két ponttal az első PMFC mögött.

- A tabellával még nem kell foglalkozni, az a lényeg, hogy sorozatban nyerjük a mérkőzéseket! - hűtötte le a kedélyeket a középpályás. - És ha ez így történik, akkor a bajnokság végén úgyis elérjük a célunkat.

Vasárnap a Budafok a következő ellenfél. (A találkozó várhatóan korábban, 15 órakor kezdődik.)

- A sorozatterhelés után hétfőre pihenőnapot kaptunk, keddtől folytatódik a munka, és készülünk a Budafok ellen. Nagyszerű érzés otthon játszani, ha lehetne, akkor mindig a DVTK Stadionban lépnék pályára, mert remek hangulatot teremtenek a szurkolók. Jó mérkőzésre számítok, ahol számunkra csak a győzelem elfogadható - zárta Holdampf Gergő.