A szilvásváradi Állami Ménesgazdaság fedeles lovardáiban pénteken vette kezdetét az Egri Zoltán Emlékverseny, ahol már az első nap hét érmet szereztek a DVTK lovasai az országos rangú versenyen. A nagy kör 130 cm-es számában gyermek Európa-bajnokunk, Ifj. Szuhai Gyula nem talált legyőzőre Perthy Jackson nyergében, míg testvére Szuhai Rodrigo harmadik lett. Koltai Zorka kétszer is a dobogón ünnepelhetett, először a kis körben aranyérmet Rádiháza Garnierrel, majd a 6 éves lovak mezőnyében bronzérmet. A nyitószámokban Nagy Eszlári Stella (kezdő kör) ezüst-, Nagy Dorka Síva (mini kör) és Dudás Nóra (kezdő kör) pedig bronzérmet nyert.

A háromnapos megmérettetés középső napján Ifj. Szuhai Gyula ezúttal második lett a nagy kör 135 cm-es számában, Koltai Zorka azonban megismételte arany- és bronzérmét, ezúttal mindkettőt a 6 éves lovaknál. A kis körben szombaton is diósgyőri lovas végzett az élen Kelemen Blanka személyében Casino Golddal, míg Nagy-Eszlári Stella ezúttal is ezüstérmes lett a kezdő kör 100 cm-es számában.

A vasárnapi zárónapon a verseny csúcspontjának számító 140 cm-es Egri Zoltán emlékversenyben mindent vittek a piros-fehérek. Ifj. Szuhai Gyula Perthy Jackson nyergében győzött, Lawisangossal pedig bronzot szerzett, míg Szuhai Rodrigo a dobogó második fokára állhatott fel Cornettel. A vasárnapi fő számban egyébként a negyedik (Szuhai Rodrigo) és hatodik (Lukács Loren) helyen is DVTK-s lovas végzett, teljessé téve a diósgyőri dominanciát. A nap korábbi számaiban Koltai Zorka és Surmann Kitti Boglárka haramdik lett az U25-ös nagydíjon és az amatőr körben, míg Nagy-Eszlári Stella két ezüstérem után nyerni tudott a kezdő körben.

Szilvásvárad Indoors Egri Zoltán Emlékverseny­*

Péntek

Mini kör 100cm

Nagy Dorka Síva 3. hely

Kezdő kör 100 cm

Nagy-Eszlári Stella 2. hely

Dudás Nóra 3. hely

Kis kör 110 cm

Koltai Zorka 1. hely

6 éves lovak 110 cm

Koltai Zorka 3. hely

Nagy kör 130 cm

Ifj. Szuhai Gyula 1. hely

Szuhai Rodrigo 3. hely

Szombat

Kezdő kör 100cm

Nagy-Eszlári Stella 2. hely

Kis kör 110 cm

Kelemen Blanka 1. hely

6 éves lovak 110cm

Koltai Zorka 1. és 3. hely

Nagy kör 135cm

Ifj. Szuhai Gyula 2. hely

Vasárnap

Kezdő kör 105cm

Nagy-Eszlári Stella 1. hely

Amatőr kör 115cm

Surmann Kitti Boglárka 3. hely

U25 nagydíj 130cm

Koltai Zorka 3. hely

Egri Zoltán emlékverseny 140cm

Ifj. Szuhai Gyula 1. és 3. hely

Szuhai Rodrigo 2. és 4. hely

Lukács Loren 6. hely

­*Dobogós eredmények

Fotó: Császár Kristóf, Császár Fotó