Kívülről már-már simának tűnt a DVTK szegedi győzelme.

- Belülről mindig komplikáltabb egy mérkőzés - reagált Szatmári Csaba. - Egy picit döcögősen kezdtünk, de utána fokozatosan átvettük a játék irányítását, és sikerült megvalósítani az edzői elképzeléseket.
Amikor többet birtokoljuk a labdát, akkor hátul jobban kinyílunk, amit meg lehet kontrázni. Ám mindössze egy-két gyors támadása akadt az ellenfélnek, amit jól reagáltunk le, így több nagy helyzetük nem volt.
A győzelem mellett számunkra az volt vasárnap a legfontosabb, hogy kapott gól nélkül hozzuk le a mérkőzést.

A DVTK - Kozármisleny mérkőzésen Szatmári Csaba háromszor is fejelhetett az ellenfél kapujára, de vagy a kapus védett, vagy célt tévesztett.

- Ha választani kell, akkor inkább azt mondom, ne kapjunk gólt, mert az fixen egy pontot ér - osztotta meg a védő. - Attól sem zárkóznék el, ha sikerülne gólt fejelni, de számomra a kapott gól nélküli mérkőzés a legjobb.

Nyolc nap alatt három mérkőzést játszik a DVTK, szerdán Csákvárra utazik a csapat. Mi fér ilyenkor bele a felkészülésbe?

- Amikor sűrűn követik egymást a mérkőzések, akkor a pihenés és a regeneráció a legfontosabb - mondta. - Ezen kívül oda kell figyelni az étkezésre és a folyadékbevitelre is. A két utazás közti edzéseken pedig próbálunk kifrissülni, és igyekszünk javítani azokat a hibákat, amit legutóbb vétettünk.

A Csákvár jó formában várja a DVTK-t.

- Hasonló mérkőzésre számítok, mint a Szeged ellen, azzal a különbséggel, hogy szerdai ellenfelünk magasabban és jobban támad le - vetítette előre a diósgyőri 3-as számú játékos. - A presszinget úgy tudjuk kijátszani, ha kihasználjuk a szabad területeket, és a védők mögé kerülve gólhelyzeteket alakítunk ki. Természetesen tudom, milyen nagy rangadó vár ránk a hétvégén, de most még a csákvári találkozóra koncentrálunk.

A Szeged elleni győzelmével a DVTK fellépett a tabella élére.

- A bajnokság végén szeretnénk feljutni az élvonalba, ami reális cél. A bajnokság eleje nem úgy sikerült, ahogy terveztük, ezt próbáljuk most kijavítani. Minden mérkőzésen tudunk hozni egy jó átlagot, ami az eredményeken is látszik. Szeretnénk a téli szünetig növelni a többiekkel szemben az előnyünket, hogy magabiztosan várjuk a folytatást. Minél tovább ki kell nyújtani a jó sorozatot, hogy a legvégén az élen végezzünk - zárta Szatmári Csaba.