Merkantil Bank Liga 17. forduló

Diósgyőri VTK - Nyíregyháza Spartacus FC 2-0 (2-0)

Miskolc, DVTK Stadion, 7340 néző. Játékvezető: Pillók Ádám (Baghy Csaba, Tőkés Róbert).
DVTK: Branislav Danilović - Csirmaz István, Szatmári Csaba, Bárdos Bence, Bokros Szilárd - Bertus Lajos, Cseke Benjámin, Bényei Ágoston - Gera Dániel, Eppel Márton, Lukács Dániel. Vezetőedző: Kuznyecov Szergej.
NYSFC: Fejér Béla - Szokol Zsolt, Gengeliczki Gergő, Baki Ákos, Deutsch Bence - Sigér Ákos, Márkus Attila - Pekár László, Pataki Bence, Gresó Mátyás - Kovács Ádám. Vezetőedző: Huszák Géza.

Csere:  Sigér Ákos helyett Csősz Richárd az 53., Bertus Lajos helyett Koman Vladimir, Eppel Márton helyett Szőke Adrián, Pekár László helyett Nikola Pantović és Gresó Mátyás helyett Szerető Krisztofer mind a 70., Bokros Szilárd helyett Farkas Dániel, Kovács Ádám helyett Artner Dávid és Pataki Bence helyett Myke Ramos mind a 82., Gera Dániel helyett Papp Marcell és Bényei Ágoston helyett Illés Bálint a 89. percben.
Sárga lap: Csirmaz István és Gresó Mátyás a 33., Sigér Ákos a 36., Cseke Benjámin a 44., Csősz Richárd a 72. percben.
Gólszerző: Gera Dániel (1-0) a 16., Bényei Ágoston (2-0) a 38. percben.


Kulcspillanatok

16. perc: Lukács passzával Bertus lépett be a védők mögé a bal oldalon, centerezését Eppel elengedte, a mögötte érkező Gera Dániel pedig egyből a kapuba lőtt 6 méterről, 1-0

38. perc: Gera vezette a diósgyőri kontrát, jobbra passziolt Csirmaznak, aki laposan belőtte a védők mögé a labdát, amit Bényei Ágoston egyből kapura lőtt. Fejér beleért, de a jobb oldali kapufa mellett a kapuba csorgott a labda, 2-0

Edzői értékelések

Kuznyecov Szergej: - Örülök, hogy magabiztosan nyertünk, nagyon köszönjük a szurkolóknak, hogy ilyen sokan eljöttek. Ma az volt a legfőbb célunk, hogy örömet okozzunk nekik. 
A mérkőzés előtt azt kértem a játékosoktól, hogy úgy játszanak, hogy legközelebb is sokan jöjjenek ki a stadionba. Tudtuk, hogy milyen fontos ez a mérkőzés a két klub közötti presztízs miatt, ebből a szempontból elégedettek lehetünk a győzelemmel, az öltözőben is megköszöntem a srácoknak az elvégzett munkát.
A körülmények és a szurkolás NB I.-es volt, a játékunkról talán egy kevésbé mondható el, több van bennünk, én ennél többet szeretnék látni. Ha a játék minőségéről beszélünk, akkor nem minden tetszett, a második félidőben is magabiztosan kellett volna támadni, és még gólokat szerezni. Persze többen a harmadik mérkőzésüket játszották egy héten belül, míg más fontos játékosok eleve hiányoztak sérülés miatt. Arra pont jó lesz az előttünk álló szünet, hogy felkészüljünk az utolsó három mérkőzésre, és még jobbak legyünk, valamint folytassuk a jó sorozatunk.
Gera Dánielt és Koman Vladimirt már Szegeden is azért cseréltem le, mert fájt a lábuk, és hiába fontos mérkőzést játszottunk, nem akartam a sérülést kockáztatni. Szerdára nem gyógyultak meg teljes mértékben, ezért kockázatos lett volna pályára küldeni őket. Ma viszont Dani kezdett, és nagyon sok szép dolgot mutatott és fontos gólt is szerzett.
Amikor átvettem a DVTK csapatának irányítását, akkor első célként a stabil védelem kialakítását tűztem ki. Sokat dolgoztunk ennek érdekében az edzőpályán, és a videoteremben is. Örülök, hogy az utóbbi időben nagyon kevés helyzet kialakítását engedjük az ellenfélnek, és kevés gólt is kaptunk. Azt szeretném, hogy szép támadójáték és a sok gól alapját egy magabiztos védelem teremtse meg.
Fejlődnünk kell, mert az ellenfelek ilyen légkörben a legjobbjukat akarják mutatni. Továbbra is dominálni szeretnénk, és jó játékkal szép győzelmeket aratni, mert ezzel tudjuk meghálálni azt, hogy ilyen sokan kijönnek a stadionba.

Huszák Géza: -  Tudtuk, hogy különleges mérkőzés vár ránk, ezt mutatta a nézőszám is. Azzal is tisztában voltunk, hogy a DVTK az átmenetekben erős, ezért veszélyes labdát veszíteni a középpályán, mert a gyors embereik pillanatok alatt átmennek védekezésből támadásba.
Az első félidőben szinte saját magunkat vertük meg. Az első gól előtt egy félpályánál történő labdavesztést követően lekontráztak minket, a második gól előtt pedig mi rúgtunk szabadrúgást az ellenfél kapuja előtt, majd a kifejelt labdával végigjöttek. Hozzá kell tenni, hogy a mi kapusunk háríthatott volna, de kicsúszott a kezéből a labda.
A második félidő egészen más volt, akár az első percben 2-1 lehetett volna, amivel visszajöttünk volna a mérkőzésbe. Ekkor több lehetőségből is gólt szerezhettünk volna.
Összességében a DVTK közelebb állt a győzelemhez, és természetesen nyertek is, mert a futballt gólra játsszák, mi pedig csak kapufáig jutottunk. A második félidőben jobban futballoztunk, de ilyen hibákat nem lehet elkövetni egy NB I.-re készülő ellenféllel szemben. Gratulálok a DVTK-nak!