Tóth Anna tavaly is a díjazottak között volt, amikor is az „Év Áttörése” díjat érdemelte ki első korosztályos világbajnoki érmével, ám pazar 2022-es idényével ezúttal még nagyobb elismerésben részesült atlétánk.

Piros-fehér gátfutónk idén újabb U20-as világbajnoki bronzérmet szerzett Kolumbiában, ami mellett fedettpályán és szabadtéren is korosztályos országos csúcsot futott.  A 8.22-es 60 méter gátas magyar rekordjával a világ második leggyorsabbjaként zárt a 2022-es ranglistán, míg 13.00-as szabadtéri csúcsával - amit a Cali-i U20-as vb döntőjében futott - a korosztályos európai ranglista legjobbja lett. Tigyi József tanítványa a müncheni felnőtt Európa-bajnokságon is bemutatkozott a 4x100-as váltó befutójaként, míg rangos nemzetközi egynapos versenyeken is rajthoz állt Európa szerte.

Tóth Anna a kiválóan sikerült szezonja után a DVTK hivatalos honlapjának is értékelte a 2022-es évet, ahol a jövő évi hazai rendezésű felnőtt atlétikai világbajnokságra is kitért. A szezonértékelő interjút IDE kattintva olvashatja.

Fotók: MASZ