Az első fordulóban a két DVTK-s csapat egymás ellen játszott, ahol mindkét együttes tartalékosan állt fel, hiszen több egyéni verseny is volt a bajnoki mérkőzéssel egy időben. A párharcban utánpótlás csapatunk ügyes védekezéssel négy pontot szerzett, ahol kiemelkedett Tóth Antal Kazimierz győzelme.

A második fordulóban felnőtt csapatunk kiütéses 12-0 győzelmet ért el a Tiszaújváros ellen. Ezzel az első forduló szerény győzelmét javítva felzárkózott a dobogóra, amire az idei szezonban több csapat is jó esélyekkel pályázhat. Utánpótlás csapatunk Szirmabesenyőre utazott. Sajnos ez nem az ő napjuk volt, mivel a két felnőtt játékosunk Kéméndi Dániel és László Zoltán döntetlenét leszámítva minden fiatalunk vesztett. Sokkal több volt a mérkőzésben.

A harmadik fordulóban felnőtt csapatunk az éremesélyes szirmabesenyőieket fogadta és szerencsés játékkal 10-2 arányú jelentős győzelmet aratott.  Gáthi, dr. Rakaczki, Kovács, dr. Nádasi, Csiki, Ádám, Révai és Kováts nyolc győzelme mellett négy döntetlennel veretlenül sikerült a győzelmet elérni. Utánpótlás csapatunk nagy küzdelemben 3,5 pontot szerzett az Edelény csapatától. Juhász Sándor győzelmén kívül fiataljaink Török Vilmos, Tóth Kinga, Turcsányi Vendel és Török Balázs döntetlenje emelkedtek ki.

A negyedik fordulóban felnőtt csapatunk idegenben 9,5-2,5 arányban legyőzte az edelényieket. Ezúttal Turcsányi, Herczeg, Gáthi, Kovács, Jr. Burinda, dr. Nádasi, Szabó és Halmai győzelme biztosította a csapat számára az ezüstérmes helyet a bajnokság félidejében. Utánpótlás csapatunk küzdeni akarása másfél év után meghozta gyümölcsét, hiszen a tíz fiatallal felálló csapat 7-5 arányban megszerezte első győzelmét a Kazincbarcika csapata ellen. Kéméndi, Török, a Tóth testvérek, Ress és Kovács győzelme valamint György és Papp döntetlene jelentette a történelmi győzelmet.

- Csapataink eredményei nagyon szépek és bizakodva tekintünk a Megyei Sakk Bajnokság második felére. A folytatásra az újévben, január 15-én kerül sor. A DVTK II. a Kazincbarcika-, míg a DVTK III. a Szerencs csapatát fogadja Miskolcon, ahol a hazai mérkőzések a szezon további részében is vasárnaponként 10 órától kerülnek sorra a DVTK Medical konferenciatermében - értékelt Zámbó Zoltán szakosztályvezető.