Hogyan telt az elmúlt másfél-két hét a csapat számára?

A mai naptól tudunk kiegészült csapattal készülni a szezon folytatására, visszatértek játékosaink a válogatott programokból, mindannyian remekül helytálltak, pozitív élményként élték meg a nemzeti csapatokban való szereplést. Kányási Veronika és Kiss Angelika a felnőtt magyar válogatottal Európa-bajnokság novemberi selejtező mérkőzéseire utazott Romániába és Spanyolországba, Arella Guirantes Puerto Rico nemzeti csapatával mind az öt mérkőzését megnyerve lett  Mexikóban a CentrobasketWomen bajnokság győztese, Oláh Fruzsina, Márkusz Lilla U20-as válogatott edzőtáborában dolgozott, míg Aho Tyra és Toman Petra az eggyel fiatalabb korosztály összetartásán vett részt Székesfehérváron.

Az elmúlt időszak a nemzeti csapatukhoz nem csatlakozóknak rövid pihenő után az egyéni képzésekről és a rehabilitációról szólt. Szerencsére mindannyiuk állapota szépen javul, az előttünk álló mérkőzéseken Milica Jovanovic kivételével számíthatunk a játékukra.

Mik a várakozásaid az előttünk álló időszakkal kapcsolatban?

Karácsonyig három Euroliga összecsapás - ebből egy itthon - és három hazai bajnoki mérkőzés vár a csapatra. Intenzív időszak előtt állunk, kétszer is elutazunk majd Spanyolországba.

Az egészségügyi problémák miatt novemberben lecsökkentek a variációs lehetőségek a mérkőzéseinken, és bár mindenki erejét meghaladóan dolgozott, ezt a korlátozott rotációt még középtávon sem tudjuk tartani. Emiatt bővíteni kívánjuk a keretet, ebben az időszakban azon magyar - vagy bővebb körben európai - játékosok száma, akik valódi segítséget nyújthatnak nekünk sajnos meglehetősen kevés. Azon vagyunk, hogy nagyon rövid időn belül, még ebben a naptári évben megtaláljuk és leszerződtessük azt a játékost, aki a heti két meccses hónapokban le tud venni terhet a társak válláról és Milica reményeink szerint nem túl távoli visszatérése után is a csapat eredményességért tud tevékenykedni idén a parketten.