Torma Ágnes U20 Országos Bajnokság osztályozója a II. osztályba kerülésért

2022. november 27., vasárnap (Dunakeszi, Krisztus Király Római Katolikus Általános Iskola)

Az első mérkőzést a II. osztály 9. helyezett HÉP-Röpke csapata ellen játszotta a DVTK. A mérkőzés elejétől a két csapat fej-fej mellett halad a végjátékig 16:16-nál a DVTK a remek nyitásoknak köszönhetően 25:18-ra megnyerte az első játékrészt. (1:0) A második szettet jól kezdte a DVTK, de a szett közepétől sok ajándék pontot adott a Kecskemét csapatának: ekkor 17:17 volt az eredményjelzőn. A hajrához érve először 24:23-nál a DVTK-nak, 25:24-nél a Kecskemétnek volt szettlabdája, de a végén három remek nyitásnak köszönhetően a DVTK nyerte a szettet 27:25-re. (2:0) A harmadik szettben a jóval koncentráltabban játszó DVTK 25:14-re nyerte, lezárva ezzel a mérkőzést is. (3:0)

DVTK U20 – HEP-RÖPKE SE U20: 3:0; (25:18; 27:25; 25:14)

A mindent eldöntő második mérkőzésen a házigazda VSD csapatával mérkőztünk, aki a III. osztály
közép csoportját nyerte. A mérkőzés tétje a II. osztályba való kerülés volt, hiszen a Dunakeszi csapata is legyőzte a Kecskemétet. Az első szettben a VSD csapata dominált főleg a nyitásaival és ebből rendre pontot is szereztek és 25:13-ra meg is nyerték a szettet. (1:0) A második szettben a DVTK teljesen más arcát mutatta a pályán, sokkal koncentráltabban és magabiztosan 25:12-re nyerte a szettet. (1:1) A harmadik szettben 11:11-ig fej-fej mellett haladtak a csapatok, ekkor a DVTK átvette az irányítást a jó nyitásoknak a jó mezőnyvédekezésnek köszönhetően és az abból való visszatámadásokból rendre a DVTK szerezte a pontokat és 25:15-re nyerte a szettet. (1:2) A negyedik szettet ott folytatta a DVTK ahol az előzőt befejezte, majd a szett közepétől hullámvölgybe került a csapat, 17:17-nél sikerült egyenlíteni, de a szett végét a Dunakeszi csapata bírta jobban és 25:19-re nyerte a szettet. (2:2) A mindent eldöntő ötödik szettet ismét a DVTK kezdte jobban, magabiztosabban volt a VSD csapatánál igy a szettet 15:9-re és ezzel a mérkőzést is megnyerte. (2:3)

VSD U20 – DVTK U20: 2:3; (25:13; 12:25; 15:25; 25:19; 9:15)

A csapat tagjai

Baricska Alíz
Horváth Lili
Bari Csenge
Perhács Dóra
Kovács Lili
Tóth Csenge
Divinyi Gréta Ágnes
Wouterson Rebecca
Bátori Panna Emília
Német Barbara
Nagy Flóra
Endrédi Natália
Vezetőedző: Surányi István


Edzői értékelés

Surányi István: „A Kecskemét ellen idegesen kezdtünk sok kapkodó hibát vétettünk az első szett
közepére sikerült megnyugodni és onnantól kezdve az történt a pályán, amit szerettünk volna. A
második szettér kicsit bosszús vagyok, mert rengetek ki nem kényszerített hibát vétettünk. A
harmadik szettben koncentráltan játszottunk, aminek meg lett a jutalma!


A Dunakeszi ellen nagyon nehezen indítottuk magunk számára a mérkőzést, sok fogadási hibát
vétettünk nem volt megfelelő koncentráció. A második és harmadik szettre sikerült rátalálni a helyes útra és a saját játékunkat játszani. A negyedik szettben ismét alább hagyott a koncentráció és ebből adódóan jöttek a hibák. Örülök, hogy az ötödik szettben mindenki magabiztosan játszott!
Gratulálok a lányoknak, hogy sikerült minden mérkőzést megnyerni és ezzel feljutni a II. osztályba.