Tippmix Női NB I. A-csoport, 10. forduló

2022. december 4., vasárnap (Miskolc, DVTK Aréna)
15:00 DVTK HUN-Therm - VBW CEKK Cegléd

Edzői nyilatkozat

Völgyi Péter: A válogatott szünet utáni első mérkőzések mindig az újbóli összeszokásról és ritmus felvételéről szólnak, most sem lesz ez másképp. A Ceglédnek eddig egy győzelme van a bajnokságban, ami nem szabad, hogy megtévesszen bennünket, hiszen nem is olyan régen a PEAC-ot kényszerítették egylabdás meccsre idegenben. Maximális koncentrációra lesz szükség támadásban, védekezésben pedig nem szabad visszavennünk az agresszívitásunkból. Szerencsére a sérültjeink állapota sokat javult a szünet alatt, Jovanovićot leszámítva mindenki bevethető lesz holnap - ő továbbra is csak a kispadról fogja tudni buzdítani a többieket.

Fontos periódus kezdődik a holnapi mérkőzéssel számunkra, amit mindenképp szeretnénk hazai pályán győzelemmel indítani. Továbbra is nagyon számítunk a szurkolóink segítségére, a céljainkat közösen tudjuk csak elérni. Karácsonyig stabilizálnunk kell a helyünket a bajnoki tabellán, az Euroligában pedig azon leszünk, hogy a meglévő győzelmünk mellé - ha esély adódik rá - egy újabbat is meg tudjunk szerezni.

Ellenfél-leső

A VBW CEKK Cegléd idén eddig egy győzelemmel és kilenc vereséggel foglalja el a tabella utolsó előtti helyét. Egyetlen győzelmüket a PINKK Pécsi 424 csapata ellen aratták. A 4. fordulóban csaptak össze a NKA Universitas PEAC csapatával, ahol kiváló játékkal megnehezítették a pécsi csapat dolgát, így végül egy egylabdás mérkőzésen maradtak alul, 87-85-ös arányban. Nem is olyan régen pedig a Ludovika Csata csapata ellen játszottak a Ludovika Arénában, ahol egy végletekig kiélezett mérkőzésen, 68-65-re győzött a hazai csapat, bármikor benne van tehát a Ceglédben egy-egy erősebb produkció. Kiemelendő játékosuk az amerikai Kiana Evette Williams, aki 17,6 pontot átlagolt eddig a bajnokságban.

Egymás ellen

A tavalyi szezonban, már rögtön a 4. fordulóban találkozott egymással a két csapat Szolnokon, ahol 53-83-as arányban diadalmaskodott a DVTK csapata. A visszavágóra a 15. fordulóban került sor, ahol szintén magabiztos győzelmet aratva, Kányási Veronika és Bernáth Réka vezetésével 85-62-re győzött a Diósgyőr a DVTK Arénában.

2021.október 9., szombat (Szolnok, Tiszaligeti Városi Sportcsarnok)
VBW CEKK Cegléd - DVTK 53-83 (12-22, 8-28, 13-17, 20-16)

2022. január 5., szerda (Miskolc, DVTK Aréna)
DVTK - VBW CEKK Cegléd 85-62 (26-16, 29-12, 11-18, 19-16)