Gratulálok a győzelemhez, óriási bravúrt sikerült elérnie a csapatnak Gironában. Milyen volt a hangulat a mérkőzés előtt az öltözőben, hogyan vártátok a találkozót?

Köszönjük szépen! Nagyon vártuk már a mérkőzést, mindenki nagyon koncentrált volt már a bemelegítés során is. Szerettünk volna egy szoros meccset játszani a Gironával, ami végül nemhogy összejött, de még győztesen is kerültünk ki a mérkőzésből, aminek nagyon-nagyon örülünk. Én büszke vagyok mindenkire, mert ez tényleg igazi csapatmunka volt, amihez egytől-egyig mindenki hozzátette a maga részét, így sikerült egy nálunk erősebb csapatot legyőznünk.

Te magad nagyszerűen játszottál: 10 pontot szereztél, közte két triplát, és 5 lepattanó is került a neved mellé. Ilyen teljesítményeket vársz magadtól az Euroliga mérkőzéseken?

Köszönöm szépen. Arra törekszem, hogy stabil teljesítményt tudjak nyújtani mérkőzésről mérkőzésre, és ott segítsem a csapatot, ahol csak tudom. Az Euroliga egy nagyon jó lehetőség a fejlődésre egyénileg, illetve csapatszinten is - ezt próbálom a lehető legjobban kihasználni. Ugyanakkor mindenképp szeretnék győzelmeket is szerezni a sorozatban, mert egy nagyon jó visszajelzése annak, hogy jó úton járunk.

Péntek este érkeztetek haza, ma pedig már mérkőzést játszotok a DVTK Arénában a Csata ellen. Mennyire megterhelő számotokra ez a kettős meccsterhelés a hosszú utazásokkal együtt?

Nem a legegyszerűbb feladat, de szerintem ez is nagyban hozzájárul a fejlődésünkhöz. Próbálunk nagyobb hangsúlyt fektetni a regenerálódásra, ez tényleg nagyon fontos számunkra és a stábnak is. Edzéseken is inkább a taktikai elemeken van a hangsúly, hogy minden mérkőzésen száz százalékos állapotban lehessen a csapat.

Karácsonyig még sorozatban vár rátok egy salamancai Euroliga mérkőzés, majd két hazai találkozó a Szigetszentmiklós és a Basket Landes ellen, két ünnep között pedig egy pécsi túra a PINKK othonába. Mik a célok ezeken a mérkőzéseken?

Termesztésen minden mérkőzésen győzni szeretnénk, mi mindig így megyünk ki a pályára. A magyar bajnokságban lesz két könnyebb ellenfelünk, de nem szabad őket lebecsülnünk, ha nyerni akarunk ezeken a mérkőzéseken. Az Euroliga azért más tészta lesz, de mi sehová sem megyünk feltartott kézzel: remélem, tudunk majd újabb meglepetést okozni, és főleg azt, hogy a saját szurkolóink előtt szerzünk egy újabb győzelmet.

Hogy telnek majd a csapatnak az ünnepek a sűrű mérkőzésnaptár mellett?

Ezt nehéz előre megmondani, nem tudjuk még a pontos programot. Remélhetőleg mindenkinek lesz lehetősége arra, hogy pár napot a szeretteivel töltsön Karácsony alkalmából, hogy a következő évben újult erővel vessük bele magunkat a szezon küzdelmeibe.