A Magyar Távirati Iroda Sportszerkesztőségének felkérésére a hazai szövetségek 1964 óta minden esztendőben megválasztják sportáguk legjobbjait. 2022-ben a DVTK két kiváló sportolója is a díjazottak között volt, méghozzá olimpiai sportágakban.

Alpesi sí - Kékesi Márton

A DVTK első téli olimpikonja pályafutása második ötkarikás játékán indult Pekingben februárban, ahol óriás-műlesiklásban a szám történetének legjobb magyar helyezést elérve 34.-, míg műlesiklásban 33. lett. Piros-fehér síelőnk az ikonikus Madárfészek Stadionban a megnyitóünnepségen a magyar csapat zászlóját is vitte. Az év egyik legnagyobb sporteseménye után Kékesi Márton összetett magyar bajnoki címet szerzett, míg műlesiklásban 40 FIS pont alá jutott. A 2023-ban a világbajnokságot megcélzó diósgyőri sportolót másodjára választották sportága legjóbbjának.

Lovassport - Szuhai Péter

Szuhai Péter az év elején igazolt a DVTK lovassport szakosztályához, aki már első évében kiemelkedő eredményeket ért el. Diósgyőri díjugratónk az idény során számos nagy és nívós nemzetközi versenyen is rajthoz állt, ahol értékes helyezeséket szerzett. Riesenbeckben a CSI két csillagos nemzetközi verseny első napján dobogón zárt, míg Mannheimben az Európai Lovas Szövetség Nemzetek Díja sorozatában kétszer is hibátlanul lovagolt 140- és 145 centiméteren. Szuhai Péter kiemelkedő teljesítményének köszönhetően az olimpiai díjugrató programba is bekerült, mint teljes értékű tag, ami a lehetőségek újabb tárházát nyitja ki lovasunk előtt.

Az olimpiai sportágak legjobbjai elismerésük mellé meghívást is kapnak az M4 Sport - Az év sportolója gálára január 9-én a Magyar Állami Operaházba.

Fotók: Magyarock