A találkozó hazai pontokkal indult, a vezetést először 7-6-nál tudták átvenni a diósgyőriek. Ettől kezdve ebben a játékrészben, ha nem is sokkal, de minimálisan végig a piros-fehéreknél volt az előny és a szettet Tosic két pontjával zárták le a vendégek. (21-25).

A második szettben hamar jelentős előnyt épített ki a DVTK, amit a jászberényiek nem tudtak ledolgozni, így sima vendég siker született ebben a játékrészben (14-25).

A harmadik szettben döcögött a diósgyőri gépezet, és bár volt hat pont is a diósgyőri előny (12-18), innen is sikerült a hazaiaknak fordítani. Bár Egri pontjaival még 23-23 is állt az eredményjelzőn, végül a két ponttal a kék-fehérek húzták be ezt a szettet (25-23).

A negyedik játékrészben aztán újra elindult a diósgyőri henger, 7-0 után időt kértek a hazaiak. Ezzel sikerült is megtörni a vasgyáriak lendületét, mert újra szorossá vált a szett, gyakran változott a vezető csapat személye, ám a véghajrát a diósgyőri lányok bírták jobban és a hat ponttal nem csak a negyedik játszmát, de a mérkőzést is megnyerték (19-25)

Női NB I. osztály 8. forduló

Jászberény Volleyball Team - DVTK 1:3 (-21, -14, 23, -19)

Jászberény, Bercsényi úti Játékcsarnok, 60 néző
Játékvezetők: Barabás Barnabás Ádám, Sík Barbara

Jászberény: Kovács 1, Sléder 9, Juhász 8, Faragó 9, Somlai 10, Fodor 4. Csere: Mizsei (liberó), Morvai 1, Csiki. Vezetőedző: Deme Gábor
DVTK: Kiss 8, Kalmár 3, Bátori 14, Hollósi 5, Tosic 9, Egri 16. Csere: Lóczi, Nagy (liberók), Horváth 5, Kovács 5, Németh 3, Tóth. Vezetőedző: Németh Szabolcs.

A mérkőzés statisztikája ide kattintva böngészhető.

Edzői értékelés

Németh Szabolcs: A mai találkozón a legfőbb célunk az volt, hogy a fiatal játékosaimnak is minél több játékpercet adjak és ezzel értékes bajnoki rutint szerezhessenek. Ennek is volt köszönhető, hogy két megnyert szett után a harmadikat elvesztettük, hisz a fiatalság okán még nehezebb egy egész mérkőzésen át koncentráltan játszani, de ez ebben a korban természetes. Összességében megérdemelten nyertük meg a mai találkozót, amihez gratulálok a csapatnak. Szurkolóinknak köszönjük az egész éves kitartó bíztatást, várjuk őket a 2023-as évben is a találkozóinkra.