A DVTK tartalék egy olyan csapat, amelynek a bő kerete folyamatosan változik. Egy fiatal mag mellett a felnőtt együtteséből is érkeznek játékosok, de a kisebb korosztályokból ugyancsak fogadják a tehetségeket. Éppen ezért egyáltalán nem számít újdonságnak, hogy az őszihez képest is átalakul a keret. 

- Nem meglepő, hogy vannak távozóink, erre előzetesen is lehetett számítani - fogalmazott Vincze Richárd, a DVTK tartalék vezetőedzője. - Nekünk a legfontosabb a fiatalok fejlődése, leginkább rájuk koncentrálunk. Azt is el kell fogadnunk, hogy közülük is többen máshol folytatják a pályafutásukat. Molnár Roland elment Hatvanba, Korbély Kristófnak lejárt a szerződése, szintén új kihívást keres magának, Vajda Botondot pedig kölcsönadja a klub, de a mi játékosunk marad. Akadémiai csapatként érkezőkről nem nagyon szoktunk beszélni, általában a saját utánpótlásunkra támaszkodunk, most viszont két ukrán fiatalember próbajátékon vesz rész nálunk. 

A DVTK tartalék viszonylag fix kerettel január első hetében kezdte meg a közös munkát. Az első hétvégén még nem lépett pályára a csapat, mostantól viszont heti egy felkészülési mérkőzés szerepel a programban egészen a tavaszi nyitányig. 

- Két meccset játszunk itthon, kettőt pedig vendégként. Az év első hétvégéjét még megkapták a játékosok, mostantól viszont bajnoki ritmusban megyünk tovább - folytatta Vincze Richárd. - Nem akartuk a téli programot túlzsúfolni meccsekkel, mert meggyőződésünk, hogy a heti munka ebben a korban legalább annyira fontos. Annak viszont örülök, hogy tudunk játszani egy megyei csoporttársunkkal, egy másik NB III.-as bajnokságban szereplő fiatal csapattal, a Nyíregyháza második együttesével és bajnoki rajt előtt egy kassai, nemzetközi találkozóval zárjuk ezt a periódust. 

Vincze Richárd szerint az NB III Keleti csoportjának középmezőnyében van a DVTK tartalék helye. Nagyjából ott, ahol az őszi idény nagy részét is töltötte. Az utolsó három forduló azonban nem a várakozásoknak megfelelően sikerült, ezért a szakvezető csalókának tartja a táblázatot. 

- Lényeges lesz, hogy jól rajtoljunk tavasszal, és akkor nem lesznek gondjaink. Amennyiben néhány fordulón belül stabilizálni tudjuk a helyünket, onnantól kezdve sokkal nyugodtabban futballoztunk - fogalmazott Vincze Richárd. - Hosszú lesz a tavasz, ezért a formaidőzítés mellett a játékosok frissen tartása is lényeges feladat lesz, hiszen csak így tudjuk a nagyobb formaingadozást kiküszöbölni. Bízom a csapatban, a stábban, és az elvégzett munkában, aminek reményeink szerint az eredménye is meglesz tavasszal. 

A DVTK tartalék felkészülési mérkőzései

2023. január 14., szombat
11:00
Putnok FC - DVTK tartalék 

2022. január 21., szombat
13:00
DVTK tartalék - Nyíregyháza Spartacus II

2022. január 28., szombat
13:00
DVTK tartalék - Újpest FC II

2023. február 3., péntek
18:00
Slávia TU Košice - DVTK tartalék