A DVTK a spnyolországi edzőtáborban készül a tavaszra. A negyedik napot követően Bárdos Bencével beszélgettünk a medence szélén (a helyszínválasztásról később.)

- Egy újabb nehéz napot hagyunk a hátunk mögött - kezdte Bárdos Bence. - Folyamatosan két edzéssel készülünk a bajnoki rajtra. Délelőtt a robbanékonyság- és erőfejlesztésről és némi taktikáról szólt, míg délután inkább a taktikára helyeződött a hangsúly, közte pedig szokás szerint rövid videókkal illusztrált bemutatót tartott a Kuznyecov Szergej az elvárt csapatmozgásokról.

A DVTK minden edzésének része egy rövidebb-hosszabb játék, Bárdos Bence szerdán délelőtt és délután is a győztes csapatban szerepelt.

- Délelőtt nagyobb területen játszottunk, hiszen 22 mezőnyjátékos vesz részt az edzéseken (egyedül Holdampf Gergő edz külön - a szerk.), ekkor elsősorban a taktikai tolódásokat, passzjátékot gyakoroltuk. Délután három részre osztotta a keretet a Mester, és minibajnokságot játszottunk egy szűkített területen. Először döntetlenre végeztünk, majd a mindent eldöntő második meccset 3-0-ra nyertük, védőként számomra külön öröm, hogy nem kaptunk gólt. Gyűjtöm a pontokat, bízom benne, hogy a hónap végi összesítéskor a győztes csapatba kerülök.

A szállásra visszatérve Bárdos Bence egyből a kinti medence felé vette az irányt.

- A regeneráció felgyorsítása miatt hasznos a hideg víz, bár igencsak kellemetlen hosszú távon állni benne, de a doktor úr tanácsára (dr. Szabó Zsolt, a DVTK orvosigazgatója éppen az előző este tartott előadást a regeneráció fontosságáról - a szerk) legalább tíz percig kell bírni.

A nap dr. Szabó Zsolt újabb előadásával zárult, ezúttal az izomsérülésekről, illetve azok kezeléséről beszélt az orvosigazgató a vacsorát követően. Folytatás csütörtökön - szintén két edzéssel.

 

Az edzőtáborból rendszeresen jelentkezünk a DVTK közösségi média felületein és a hivatalos honlapon is, 

Ha még nem tetted meg, akkor folyamatosan frissülő tartalmakért kövesd be a DVTK-t a Facebookon, az Instagramon, a YouTube-on, a TikTokon és a Twitteren is!

A DVTK programja

2022. december 19., hétfő
Egyéni felkészülés kezdete személyre szabott program alapján

2023. január 2., hétfő
Egészségügyi és fizikai tesztek (DVTK Medical - Fájdalom Ambulancia)

2023. január 4., szerda
A csapat felkészülésének kezdete (DVTK Edzőközpont)

2023. január 8., vasárnap
Edzőtábor kezdete, indulás Spanyolországba

2023. január 9., hétfő
Két edzéssel indult a hét

2023. január 10., kedd
Bokros Szilárd: Nem nyaralni jöttünk

2023. január 13., péntek
11:30 VfL Bochum 1848 (német I. osztály) - DVTK

2023. január 16., hétfő
15:00 FK Jablonec (cseh I. osztály) - DVTK

2023. január 19., csütörtök
15:00 Aarhus GF (dán I. osztály) - DVTK

2023. január 20., péntek
Edzőtábor vége, hazautazás Spanyolországból

2023. január 25., szerda
13:00 DVTK - FC Košice (szlovák II. osztály)

Merkantil Bank Liga 21. forduló

2023. január 29., vasárnap
13:00 Soroksár SC - DVTK