- Nyáron koncepciót váltott a DVTK női labdarúgó csapata, ami sok veszélyt rejtett magában, de sikerült sok szép győzelemmel megörvendeztetni a szurkolókat. Egyetértesz azzal, hogy várakozásokon felül teljesített a csapat?

- Igen, ezzel teljesen egyetértek. Összességében nem vagyok elégedetlen, az ötödik helyen állunk, a megszerzett pontok számával is elégedett vagyok, de még lehetett volna két-három vagy négy ponttal többünk is. Ez rajtunk kívülálló okok miatt nem sikerült, de nem szeretnék ennél jobban belemenni a részletekbe. Visszatérve a nyári változásokra, kilenc játékos elment, három érkezett, gyakorlatilag az egész csapatszerkezetet át kellett alakítani. Most játékrendszerben is teljesen mást játszunk, mint idáig, igazodnunk kellett a játékosállományhoz is, viszont azokat a stílusjegyeket szerettük volna megtartani, ami tavaly is jellemző volt ránk. Voltak hiányosságaink, de sok mindenben fejlődtünk is. Bátor futballt játszunk itthon és idegenben is, nem nagyon ijedtünk meg senkitől. Azokat a stílusjegyeket, amiket szeretnénk, a gyors átmeneteket védekezésből, a támadásból, illetve a presszinget az ellenfél térfelén, ezt meg szeretnénk tartani. Összességében szép edzői kihívás volt számomra is az őszi idény, nemes feladat beépíteni a fiatalokat.


- Szokatlanul hosszú számotokra a téli szünet, hiszen november végén véget ért az ősz és a tavasz csak március 11-én kezdődik.

- Nem engedtük el a lányokat a novemberi bajnoki mérkőzésünk után, két hétig még együtt készültünk és utána az ünnepekre mindenki kapott egyéni feladatokat, hogy ne a nulláról kelljen elkezdenünk a felkészülést. Az adatokból szerencsére az látszik, hogy mindenki maximálisan elvégezte a munkát a szünetben. Most egy hét hetes intenzív felkészülés következik, itthon készülünk, többször napi két-két edzéssel. Összességében kilenc felkészülési mérkőzést szeretnénk játszani szerda-szombat ritmusban, még két-három meccs pontosítása folyamatban van. Vannak köztük erősebb csapatok, és vannak kevésbé erősek.


- A játékoskeretben milyen változások várhatók télen?

- Távozóink valószínűleg nem lesznek, minden játékosunknak élő szerződése van, és mi is szeretnénk, ha maradnának. Nincs kizárva, hogy igazolunk, a menedzserekkel folyamatosan tartjuk a kapcsolatot, de csak olyan játékos érkezhet, aki azonnali erősítést jelent számunkra, vagy esetleg látszik rajta, hogy van benne potenciál és szép jövő előtt áll. Folyamatosan figyelemmel követjük több magyar utánpótlás válogatott játékos fejlődését is.

A DVTK Labdarúgó Sportakadémia növendékei közül idáig is sok fiatal játékos edzett nálunk, azt tervezem, hogy a felkészülés bizonyos szakaszaiban, illetve az edzőmeccseken még több fiatal játékost, akár 15-16 éveseket is megnézünk. Az ajtónk minden tehetséges akadémista előtt nyitva áll.

Egy hiányzónk van, Oláh Adrienn még korábban szenvedett egy bokaszalag szakadást amit a napokban meg kellett műteni, emiatt körülbelül három hónapig nem lesz bevethető, de bízunk benne, hogy tavasszal láthatjuk még a pályán.


- A következő félév végén mivel lennél elégedett?

- Nem helyezésben gondolkodom, a tabellán elfoglalt jó helyezés a lányoknak önbizalmat ad, de én akkor lennék elégedett elsősorban, ha a fejlődésünk töretlen maradna, ha továbbra is azt a tudatos játékot folytatnánk, ami jellemző ránk. Ha ez sikerül, azzal az eredmények is jönni fognak.

A DVTK női labdarúgó csapatának programja

2023. január 16., hétfő
Egészségügyi és fizikai tesztek (DVTK Medical - Fájdalom Ambulancia)

2023. január 18., szerda
A csapat felkészülésének kezdete (DVTK Edzőközpont)

2023. február 4., szombat
DVTK - Budaörsi SC

2023. február 8., szerda
Soroksár SC - DVTK

2023. február 11., szombat
14:00 DVTK - Slovan Bratislava

2023. február 15., szerda
Sajóvölgye U16 fiú - DVTK

2023. február 18., szombat
DVTK - MOL Fehérvár

2023. február 22., szerda
DVTK - ???

2023. február 26., vasárnap
14:00 DVTK - Astra HFC

2023. március 1., szerda
DVTK - ???

2023. március 4., szombat
13:00 DVTK - MTK