Kékesi Márton számára Ausztriában kezdődött az idei alpesi síszezon, ahol összesen öt versenyen állt rajthoz a tavalyi év végén és 2023-ban. Obdachban, Pichl Reiteralmban és St. Lambrechtben szuperóriás-műlesiklásban, szlalomban és óriásműlesiklásban indult síelőnk, akinek az elmúlt hetekben az időjárás volt a legnagyobb ellenfele.

- Nagyon sok nemeztközi versenyen nem tudtam még idén részt venni, mivel olyan sokat mondanak le időjárás miatt ebben a szezonban, hogy az példátlan - kezdte Kékesi Márton a DVTK első téli olimpikonja. - Késik a tél, a hóhatár is feljebb van, mint szokott. Sokszor előfordult, hogy elutaztam a versenyhelyszínre és ott másnap lefújtak, mert túl meleg volt és esett az eső, a pálya nem tudott kifagyni. Ez nem lenne annyira nagy baj, ha februárban nem rendeznének világbajnokságot. Franciaországban az lett volna a célom, hogy minden alpesi számban elinduljak, de ez most így kivitelezhetetlen, mert nem tudok olyan versenyekre eljutni, ahol tudnék kvalifikálni lesiklásban és alpesi kombinációban. Utóbbi jól feküdne nekem, mert egy gyorsasági és technikai számból áll, és nem sokan versenyeznek mindkettőben.

Ötszörös vb indulónk így, ha sikerrel vívja meg a két technikai számban a hazai kvalifikációt három számban állhat majd rajthoz a február 6-án kezdődő Courchevel-Méribeli-i világbajnokságon. A magyar indulók műlesiklásban és óriásműlesiklásban január 31-én és február első két napján a Kronplatzban megrendezésre kerülő hazai nemeztközi FIS versenyen vívhatják ki az indulási jogot a vb-re, ahová négyen jutnak ki.

Kékesi Márton bízik benne, hogy jól fog sikerülni a hazai kvalifikáció, habár elmondása szerint több edzésnap nem ártott volna a lábába, de reméli, hogy a Super G mellett a két technikai számban is ott lehet a háromvölgyi vb-n. Kétszeres olimpikonunk addig is igyekszik mindent megtenni az ideális felkészülésért.

- Olasz síelőkkel fogok együtt készülni a világbajnokságig a dolomitokban, Cortinában. Annyi edzést szeretnék elvégezni addig amennyit csak tudok, és ha esetleg belefér egy két verseny akkor azokon elindulni, de azt annyira nem forszírozom, mivel tavalyról megvannak a pontjaim.