Euroliga B-csoport 11. forduló

2023. január 26., csütörtök (Miskolc, DVTK Aréna)
18:10 DVTK HUN-Therm - CBK Mersin

Mérkőzés információk

Helyszín

DVTK Aréna
3533 Miskolc, Vanger Vilmos utca 6.A.

Kapunyitás: 17:10

Ellenfél-leső

A török CBK Mersin együttese nagy várakozásokkal indult neki az Euroliga idei szezonjának: a nemzetközi sztárokkal tűzdelt csapatnak nem titkolt célja, hogy a megnyerje a sorozatot. Az előzetes célokhoz képest azonban felemásan indult számunkra az idény, az első két fordulóban a Salamancától és a Soprontól is vereséget szenvedtek, jelenleg 6 győzelemmel és 4 vereséggel a 3. helyet foglalják el a B-csoportban. Formájuk mindenképpen javuló tendenciát mutat, elmúlt öt meccsükből csak egy vereséget szenvedtek el, a Sopron vendégeként kaptak ki 51-44 arányban. A bivalyerős török bajnokságban jelenleg listavezetők, 16 mérkőzésből 14 alkalommal is ők hagyhatták el győztesen a pályát.

A Mersinnél a hullámzó szezonkezdet hatására több edzőváltás is történt, jelenleg a Salamancával korábban kétszer is az Euroliga Final4-ba jutó és a Sopronban is megfordult spanyol edző, Roberto Iniguez vezeti a török együttest. A Mersin keretének magját WNBA-s légiósok alkotják, közülök is ki kell emelni  világbajnok, kétszeres WNBA győztes és tavaly a WNBA FinalFour legértékesebb játékosának is megválasztott Chelsea Gray-t, illetve a négyszeres All-Star Jonquel Jones-t, aki 2021-ben a WNBA MVP-címét is megszerezte.

Egymás ellen

November 16-án, az Euroliga 4. fordulójában már találkozott egymással a két együttes Törökországban: akkor a Milica Jovanovicot nélkülöző DVTK HUN-Therm - Arella Guirantes 24 és Darcee Garbin 18 pontja ellenére - nem tudta megszorongatni a Mersint, és végül 77-58-as vereséget szenvedett. Érdekesség, hogy az azóta már a diósgyőri csapatot erősítő Monika Grigalauskyte azon a mérkőzésen még a Mersin színeiben töltött a pályán két percet.

2022. november 16. (Mersin, Servet Tazegul Spor Salonu)
ÇBK Mersin - DVTK HUN-Therm 77-58 (22-10, 21-19, 23-9, 11-20)