A tavalyi fantasztikus év után Tóth Anna a franciaországi Meeting National de Lyon versenyen kezdte az idei szezont 60 gáton. A Bronze Tour sorozat állomásán a diósgyőriek atlétája a legfiatalabb indulóként állt rajthoz élete első fedettpályás nemzetközi egynapos versenyén.

A két előfutam közül piros-fehér sportolónk a másodikban kapott helyet a hetes pályán, ahonnan egy jó rajtot követően folyamatosan jött előre, és végül a második helyen ért célba 8.21-es új egyéni csúccsal a holland Tjin A Lim mögött két századdal. A DVTK gátasa új legjóbbjával így az harmadik helyen kvalifikált az esti fináléba.

Tóth Annát a döntőben a hármas pályára osztották be, ahonnan egy megismételt rajt után ismét kiváló futással az előkelő harmadik helyen szelte át a célvonalat, újabb, ezúttal 8.19-es egyéni legjóbbjával. A diósgyőriek tehetsége így egy órán belül kétszer is megjavította eddigi leggyorsabb eredményét 60 gáton, amivel először külföldön is dobogóra állhat nemzetközi egynapos felnőtt versenyen. Lyon-i dobogójával továbbá értékes világranglistás pontokat is szerzett Tigyi József tanítványa, ami a fedettpályás Eb és a hazai atlétika világbajnokság szempontjából is sokat számíthat.

Meeting National de Lyon - Bronze Tour

1. hely Maayke Tjin A Lim NED 8.04

2. hely Laeticia Bapt FRA 8.06 

3. helyTóth Anna HUN 8.19 (8.21)