A kiválasztásra újabb lehetőséget kínált az a középiskolai amatőr minitorna, amelyen, tizenéves borsodi leányok mutathatták meg a képességüket. A kezdeményezés ötlete az MLSZ által szervezett Fair Play Cup továbbgondolása után született meg Tokajban. 

- Akadémiánk tehetségkutató csoportja folyamatosan látogatja az MLSZ által rendezett tornákat - fogalmazott az eseménnyel kapcsolatban Kovács János, a DVTK LSA vezető scoutja. - A Fair Play is egy ilyen rendezvény, amelyen középiskolák szerepelnek olyan játékosokkal, akik még nem rendelkeznek hivatalos igazolással, versenyengedéllyel. Egy ilyen rendezvény megtekintése után gondoltam úgy, hogy miért ne aknázhatnánk ki nagyobb mértékben ezt a lehetőséget. 

Kovács János felvetette az ötletet a DVTK Labdarúgó Sportakadémián, amely kedvező fogadtatásra, és partnerekre talált. Sütő Krisztián, a női szakág vezetője, Polényi Tamás szervezési vezető, valamint Kupecz Tamás korosztályos edző, a Fair Play vármegyei koordinátora is a kezdeményezés mellé állt. A DVTK Edzőközpontban megtartott rendezvényre meghívás alapján érkezett négy iskola leány csapata. Miskolcról a Baross Gábor Szakgimnázium, valamint a Lévay József Református Gimnázium és Diákotthon. A tiszaújvárosi Eötvös József Gimnázium és Kollégium, és a Sárospataki Református Kollégium Gimnázium együttese. 

- A leányok még amatőr státuszban futballoztak, de közel sem kezdő szinten - összegezte a látottakat Kovács János. - Nagyon sikeres volt a torna, mert a pályára lépő negyven lányból tizenöten felkeltették a szakemberek figyelmét. Színvonalas mérkőzéseken végül a sárospataki iskola került ki győztesként, és vehették át a vándorserleget. Szeretnénk ezt kiválasztó tornát a jövőben is megrendezni. Bízunk benne, hogy rövidesen kinövi a kezdeti jellegét, és minél több csapat részvételével bonyolíthatjuk le. 

A találkozók nem csak a meccsrutin és a játékpercek növelésére voltak alkalmasak, hanem arra is, hogy a győztes csapatból többen is felhívják magukra a DVTK női edzőjének a figyelmét. 

- Büszkék vagyunk rá, hogy ennyi és ilyen tehetséges játékosunk, tanulónk van - tette hozzá Punyi Gyula, a győztes sárosapatakiak edzője. - A tornagyőzelmet pedig ajándék mezekkel és egy labdával is díjazták a szervezők, melynek átadására ellátogattak hozzánk Sárospatakra, a Református Kollégium Gimnáziumba. A csapat tagjai nagy örömmel fogadták a DVTK LSA  képviseletében Sütő Krisztián női szakágvezetőt, Kovács János vezető scout-ot és Kupecz Tamás edzőt, akik személyesen adták át a mezeket. Ezúton is köszönjük, hogy fontosnak tartották a felajánlott díjak személyes átadását és egy újabb beszélgetést a csapattal.