Tippmix Női NB I. A-csoport 13. forduló

2023. február 3.,  (Budapest, Vasas Pasaréti Sportcentrum)
19:30 Vasas Akadémia - DVTK HUN-Therm

Mérkőzés információk

Helyszín

Vasas Pasaréti Sportcentrum
1026 Budapest, Pasaréti út 11-13.

Edzői beharangozó

Völgyi Péter: Decemberi halasztott mérkőzés pótlása vár ránk még a válogatott szünet előtt pénteken 19.30-kor idegenben, a Vasas otthonában. Remélem, hogy a csapaton végleg átvonult a betegséghullám és Arella Guirantes-en kívül mindenki pályára fog tudni lépni. Jovanović a mai napon megkezdheti a kontakt edzéseket, hamarosan vele is kiegészülünk. Fontos a győzelem hosszú sorozatunk zárómeccsén, szeretnénk minél jobb pozícióba kerülni a rájátszás kezdetére. A Vasas veszélyes ellenfél hazai pályán, nehéz meccsre számítok.

Ellenfél-leső

A Vasas Akadémia jelenleg a nyolcadik, még rájátszást érő helyen áll a bajnokságban, bejutottak a Magyar Kupába is. 17 lejátszott mérkőzésükön a mérlegük 6 győzelem mellett 11 vereség. A tabella elején álló csapatok közül a Szekszárd és a Győr ellen is tudtak szoros mérkőzéseket játszani, de bravúrgyőzelmet nem sikerült még aratniuk a szezonban. Hat sikerüket a Csata, a Cegléd (oda-vissza), a BEAC, a PINKK Pécs és a TFSE-MTK ellen érték el. Árnyalja ugyanakkor a képet, hogy ha összeáll a játékuk, kifejezetten jó kosárlabdára képesek: legutóbbi mérkőzésükön idegenben a Cegléd csapatát 29 ponttal, 66-95-re győzték le. Légiósaik közül a szerb Nadija Smailbegovic számít húzóembernek , a magyar magból Papp Klaudiára és Tóth Orsolyára is érdemes odafigyelni.

Egymás ellen

A 2022/2023-as szezon legelején, már rögtön a második fordulóban találkozott egymással a két csapat, a mérkőzésnek a DVTK Aréna adott otthont. A DVTK HUN-Therm kiváló védekezéssel, valamint Bernáth Réka, Cheridene Green és Kiss Angelika vezérletével magabiztos, 30 pontos győzelmet aratott a Vasas ellen.

2022. szeptember 28. (Miskolc, DVTK Aréna)
DVTK HUN-Therm - Vasas Akadémia 72-41 (20-14, 15-7, 21-10, 16-10)