- Örömömre szolgál, hogy újabb klubbal dolgozhat közösen az akadémiánk. Ez a munka azonban már zajlik, hiszen a Felsőzsolcával eddig is szoros volt a kapcsolatunk, de az együttműködéssel egy még magasabb szintre tudjuk emelni - fogalmazott Fogarasi Zoltán, a DVTK Labdarúgó Sportakadémia igazgatója. - Mi elsősorban szakmai oldalról igyekszünk támogatni a Miskolc melletti településen zajló munkát. A folyamatos kapcsolattartás alapvetés, de igyekszünk egységes utánpótlás képzési rendszert kialakítani. Ezt azonban úgy tesszük, hogy igazoldjunk a másik klub identitásához is.

A BTE Felsőzsolcánál dolgozó sportszakemberek - a többi partnerklubhoz hasonlóan - folyamatosan betekinthetnek a DVTK LSA szakmai tevékenységébe, részt vehetnek a szakmai napokon, továbbképzéseken. Igény szerint helyszíni bemutató edzést és szakmai előadást is tartanak majd Felsőzsolcán. Emellett a tehetségkiválasztó, tehetséggondozó eseményekre is várják a zsolcai futball-palántákat.

- Ez csak egy szelete annak a kapcsolatnak, ami akkor lesz eredményes, ha napi szinten, oda-vissza működik - tette hozzá Gulyás Dénes, a BTE Felsőzsolca sportigazgatója. - Mindkét fél nyitott ezért biztos vagyok benne, hogy a mostani partneri kapcsolat még szorosabbra fűzi a kapcsolatot az akadémia és a klubunk között. A BTE Felesőzsolca Labdarúgó egyesület újabb szintet lépett azáltal, hogy a DVTK Labdarúgó Sportakadémiával együttműködési megállapodást kötött. Részünkről a megtiszteltetés, hogy a 113 éves DVTK partner klubja lehetünk. A szakmai segítségnyújtással tovább tudunk fejlődni, ezáltal sikeresen képezni labdarúgó palántákat.

Gulyás Dénes hozzátette: az így létrejött hármas, - DVTK Labdarúgó Sportakadémia, a Sajóvölgye Focisuli, mint tehetség központ, és a BTE Felsőzsolca Körzetközpont - szorosan együttműködve, lefedi a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegye észak-keleti térségét, és a labdarúgás képzés fejlődését szolgálja.