- Első egyéni világversenyedre sikerült kvalifikálnod a fedettpályás Európa-bajnokságra való kijutással 60 méter gáton. Hogyan élted meg ezt a fedettpályást szezont a nemzetközi versenyekkel a magyar bajnokságig bezárólag?

- Az alapozás befejezése után már nagyon vártam a versenyeket, viszont az idei év teljesen más volt, mivel nem itthon, hanem külföldön kezdtem el az évett. A lyoni első Bronze Touron futott egyéni csúcsom megalapozta az önbizalmamat és az egész fedettpályás idényt. A sok külföldi verseny új dolog is volt egyben, de rengeteg tapasztaltot gyűjtöttem, a már szinte napról-napra jövő külföldi versenyeken. Plusz a stresszhelyzet is jó hatással volt rám, mindössze annyi hátránya volt az egésznek, hogy a csapattársam és az edzőm nem tudtak velem lenni, de szerencsére egyedül is megtudtam oldani a feladatokat. A fedettpályás bajnokság már szinte örömfutás volt. Itthon a családom és barátok előtt versenyezhettem, ami külön motivált, és ez az eredményen is meglátszott.

- Így van, újabb egyéni csúcs és egy isztambuli kvóta lett az eredménye. Hogy érzed, miben sikerült idén a legtöbbet előre lépni, ami segített többször is megdönteni az egyéni legjobbadat?

- Mindig a rajt és az első két gát volt a gyengém, illetve a reakció időmmel is volt problémám, de az elmúlt hónapokban tudtam ezekre figyelni. Nem volt tökéletes az eleje egyik versenyen sem a futásomnak, viszont sokkal jobb lett, mint egy éve, ami nagyon pozitív visszajelzés nekünk. Erre nagyon sokat készültünk, és a gátak között is gyorsabbnak érzem magam, jobban át tudom vinni a sebességet gátról-gátra.

- Napokon belül Törökországban is megmutathatod ezt, mennyire várod már?

- Nagyon! Isztambul, amúgy is egy bakancslistás hely volt számomra. Régóta szerettem volna már ide eljutni, akár versenyzőként, akár máshogy, de az, hogy egy Európa-bajnokság során sikerült igazi hab a tortán. Várom már a futást is az Eb-n, tele vagyok tettvággyal. Ez volt a fedettpályás szezon fő célja, pedig az év előtt még nem is foglalkoztunk vele kiemelten, de egyre közelebb kerültem és végül sikerült is. Összességében nekem már az is egy hatalmas dolog, hogy 19 évesen ott lehetek majd egy egyéni számban az Európa-bajnokságon.

- Milyen célokkal vágsz neki az első egyéni világversenyednek?

- Nagyon örülnék neki, hogyha egy olyan futást kitudnék hozni magamból, mint Nyíregyházán. És még jobb lenne, ha egy-két századdal lejjebb is tudnék menni a mostani egyéni csúcsomhoz képest. Gátasok közül én leszek a legfiatalabb a mezőnyben, úgyhogy már nagy dolognak élem meg azt is, hogy ott lehetek Európa legjobbjai között.