2022. november 6-án egy szerencsétlen összecsapás következtében elszakadt Holdampf Gergő jobb térdében az oldalsó keresztszalag a Szeged - DVTK mérkőzés 16. percében.

- Láttam párszor a sérülésemről készült felvételt, de már túl vagyok a történteken - kezdte Holdampf Gergő. - Igazából abban hibáztam, hogy nem kellő intenzitással léptem oda, mondhatni magamnak köszönhetem a sérülésem. Közvetlenül az eset után abban bíztam, hogy megúsztam egy térdszalag húzódással, mert a pályán stabilnak éreztem a térdem, azonban később az MRI-felvétel kimutatta, hogy teljesen elszakadt az oldalsó térdszalagom.

Ezt követően műtét és rehabilitáció következett, ami a vártnál szerencsére sokkal rövidebb ideig tartott.

- Ezúton is köszönöm dr. Magyar Mátyás tulajdonosnak és Kuznyecov Szergej vezetőedzőnek, hogy lehetővé tették a németországi műtétem, ahol jó kezekbe kerültem! - folytatta a védekező középpályás. - Az ott kapott protokollhoz képest egy hónappal korábban tértem vissza, mert minden egyes felmérésen úgy reagált a térdem a terhelésre, hogy tudtunk haladni. Ezen a ponton Lukács Dániel, a DVTK fizioterapeutája munkáját kell kiemelni, akivel a téli edzőtáborban is együtt dolgoztunk. Spanyolországban egy külön program szerint végeztem a rehabilitációt a konditeremben és az edzőpályán, valamint az is az előnyömre vált, hogy láttam a felkészülési mérkőzéseket, és részt vettem a taktikai értekezleteken is, így pontosan tudtam, mit vár tőlünk a Mester. Hazatérve mintegy egy héttel később Erdélyi Péter korrektív tréner vett át, hogy minél hamarabb csatlakozni tudjak a csapathoz.

Ezen a ponton felpörögtek az események, mert alighogy ismét beállt a csapattársak közé az edzésen Holdampf Gergő, a PMFC ellen már le is ült a kispadra, Kazincbarcikán pedig csereként beállt.

- Jó lett volna győztes meccsen visszatérni - sóhajtott -, de a magam részéről annak örülök, hogy 25 percet játszottam. Lépésről lépésre megtervezett úton haladunk, ha úgy alakul a hétfői mérkőzés, akkor újabb perceket kaphatok. Fájó a barcikai vereség, igyekeztünk kielemezni az okokat, szokás szerint sokat videóztunk. Megnéztük, milyen apró hibákon múlt, hogy nem tudtuk kidomborítani a két csapat közötti különbséget. Pontatlanok voltunk, és nem jól mértünk fel bizonyos helyzeteket, és rossz döntéseket hoztunk. Ennek tudható be a vereség.

Hétfő este újabb rangadó vár a DVTK-ra, a tavaly még élvonalbeli, jelenleg a 4. helyen álló Gyirmót érkezik hétfő este Diósgyőrbe.

- Egyértelműen győzelmet várok, és azt, hogy ismét közönségszórakoztató, érett futballt mutassunk be, ami a gólkülönbségben is megmutatkozik - fogalmazott Holdampf Gergő.