Fergetes hangulatban, zsúfolásig telt lelátók előtt kezdődött meg a forduló rangadója, ahol az első pontokat a TFSE csapatának írták fel, három hazai találat után Vajdová pörgetett szépen. Ez nem törte meg a hazai lendületet, sorra jöttek az egyetemi találatok, így Németh Szabolcs az időkérés fegyveréhez nyúlt (7-1). Nem sikerült kifogni a szelet a vendéglátók hálójából, mert bár Tosic és Kiss is elhelyezett egy-egy bombát a hazai térfélen, válasz is érkezett mindig ezekre a találatokra. Ezután újabb Vajdová pont után Kiss kapott el remek nyitási szériát, majd Tosic újabb találatával háromra zárkóztak a piros-fehérek (11-8). Nagyszerű labdameneteket láthatott a lelkes publikum, hogy egyik, hol másik csapat szerzett pontot, ám ebben az időszakban háromnál közelebb nem tudtak férkőzni a diósgyőriek. A folytatásban Egri nyitott egy ászt majd szerzett egy pontot, de a hazaiaktól Zen is ásszal jelentkezett, így Németh Szabolcs kikérte második idejét is (19-14). Ez a pauza már hatni látszott, egy kék-fehér pontra rendre két piros-fehér volt a válasz, majd érkezett Vajdová és a nyitási varázslata, amivel 22-21-nél az egyenlítésért nyithatott. Egy véleményes bírói ítéletet követően aztán 24-ig jutott a TFSE és a szettet egy Villám ponttal le is zárták a hazaiak (25-22).


A második szettbe kezdetekor egy sokkal koncentráltabb Diósgyőrt láthatott a közel 50 fős vendég szurkolótábor, Tosic majd Vajdová nyitott pontokkal. Az előző szett váltakozó játéka megmaradt, hol egyik, hol másik csapat szerzett pontokat, ám ezek inkább szépen befejezett támadások voltak, mint az ellenfél hibáinak kihasználása. Kiss előbb sáncolt, majd pontot szerzett, így a hazaiak mestere Olazabál Herrera előbb cserélt, majd időt kért (5-8). Ekkor azonban lendületben voltak a DVTK, Vajdová pontos ütéseivel négy volt a piros-fehér előny, amikor a hazaiak újabb cserékre szánták el magukat. Ez nem zavarta meg a vendégeket, egy rosszul fogadott piros-fehér nyitás Vajdová köszönte szépen a lehetőséget és ötre növelte a vasgyári előnyt (10-15). Ezután porszem került a vendég gépezetbe, egy 7-2-es etappal egyenlítettek az egyetemiek, ami Németh Szabolcsot sarkallta időkérésre (17-17). Egri pontjára Kökény válaszolt, Kalmár sáncára Kromcsák, maradt az egyenlő. A folytatásban Zen rontott nyitást, Kiss viszont ásszal nyitott, így újabb TFSE időkérés érkezett (19-21). Az egy perces pihenő után is folytatódott a pontra-pontra, ám Vajdová rossz feladása után átvették a vezetést a fővárosiak és az első szetthez hasonló eredménnyel megnyerték a második szettet (25-22).


A harmadik játszmába az első lendületével vetették magukat a diósgyőriek, egy 5-1-es rohammal kezdtek. Ezután Villám vezetésével egyre zárkóztak a hazaiak, ám a Tosic-Egri-Tosic sorminta után jött a hazai time-out (4-8). Nem igazán hatotta meg a DVTK-t ez a próbálkozás, Kalmár sánca után 6-10 állt az eredményjelzőn, amire válaszul hazai cserék érkeztek. Ezzel eljött a mérkőzés szokásos, pontra-pont időszaka, ahol vasgyári oldalon a Tosic-Vajdová páros járt élen a pontszerzésben. Utóbbi ásza után ötre hízott a diósgyőri előny, amit Hollósi hálón megpördülő ásza hatra növelt. Ekkor a szerencse is testgyakorlók oldalán állt, hisz Villám nyitása lett széles, és bár Zen pontot szerzett, erre Kiss válaszolt, amivel az újabb hatos lett az előny, de már csak öt pont kellett a szett megnyeréséhez (14-20). Újabb időkéréssel próbálta megtörni a vendégek lendületét a hazaiak vezetőedzője, de ebben a játszmában nem lehetett kérdés, ki hagyja el győztesen a játékteret és Kökény rontott nyitásával szépített a DVTK (16-25).


A negyedik szett hazai pontokkal kezdődött, négyet egyetemire mellett nulla diósgyőri állt az eredményjelzőn, így Németh Szabolcs hamar időt kért (4-0). A rövid útmutató után bár diósgyőri támadásból nem, de hazai hibákból születtek vendég pontok, így előbb kettőre, majd Kiss sánca és egy hazai hiba után egyenlőre is feljöttek a piros-fehérek. A folytatásban is remek hangulat uralkodott a teremben, amit a csapatot látványos játékkal háláltak meg, ám 7-7 után újra megbicsaklott kissé a vasgyáriak játéka, így amikor újra négy lett az egyetemi előny, Németh Szabolcs újabb időt kért (12-8). A folytatásban Villám szerzett pontot, Vajdová ütése lett széles és Kökény is betalált, így már héttel mentek az egyetemiek. Ekkor nagyon nem találta a játékát a DVTK, az és bár Kiss centerből szerzett találata némi reménysugarat jelentett, ám megállítani nem, csak lassítani tudták a diósgyőriek a száguldó egyetemieket. 20-11-nél kilenc is volt a két csapat között, amit a hátralévő időben már kiegyenlíteni nem, egy 7-0-ás szériával csak csökkenteni tudtak a vasgyáriak. Az i-re a pontot a találkozón Kromcsák pontja tette fel, ezzel a forduló és tavasz rangadóját a TFSE csapata nyerte (25-18). 

Röplabda Női NB I. - 17. forduló

TFSE - DVTK 3:1 (22; 22; -16; 18)

2023. március 18., szombat - Budapest, Testnevelési Egyetem - 200 néző - Vezette: Adler, Filibér

TFSE: Kökény 3, Komcsák 12, Budaházy 4, Villám 18, Villányi 2, Zen 8. Vezetőedző: Boller (liberó), Tettamanti 7, Halla 5, Turcsányi, Török. Vezetőedző: Olazabal Herrera Joel
DVTK: Kiss 11, Kalmár 3, Vajdová 16, Hollósi 5, Tosic 20, Egri 14. Csere: Kundrák (liberó), Bátori. Vezetőedző: Németh Szabolcs

Edzői értékelés

Olazabál Herrera Joel: Gratulálok a lányoknak, nagyon büszke vagyok a ma mutatott teljesítményükre! Kifejezetten élveztük a játékot, melynek végén újfent legyőztük a rivális DVTK-t. Ellenfelünk magas szintet képvisel, hiszen tapasztalt, képzett, magasabb játékosok vannak a keretükben, akik közül sokan az Extraligát is megjárták. Alaposan felkészültünk belőlük, végig a terveink szerint tudtunk haladni. Örömünkre szolgál, hogy mostanra azon játékosokra is számíthatunk, akik a szezon eddigi részében sérülések miatt nem tudtak pályára lépni. Hálásak vagyunk a szurkolók támogatásának, hihetetlen hangulat volt a csarnokban, a közönség végig élvezte a játékot! Megyünk tovább, hiszen ez csupán egy mérföldkő volt a szezon során. Való igaz, egy nagyon fontos mérföldkő!

Németh Szabolcs: Ahogy a mérkőzés beharangozóban is mondtam, bármi is lesz ennek a mérkőzésnek a kimenetele, az a csapat amelyik győz, még nem nyerte meg a bajnokságot, hiába ünnepelnek úgy a hazaiak, mintha ez már megtörtént volna. Van még hátra öt forduló, ahol tizenöt pontot lehet szerezni, amit ha megcsinálnak, akkor gratulálunk majd nekik, de mi ott leszünk végig a nyakukban, és minden egyes hibájukat igyekszünk majd kihasználni. Nem fogjuk feladni, annak ellenére sem, hogy ez a mérkőzés nem úgy sikerült, ahogy szerettük volna. Ma gratulálni kell a TFSE-nek, mert ezt a parázs hangulatot talán jobban bírták idegekkel. Nem mondom, hogy felkészültebbek voltak, mert a pályán a röplabda az NB I.-es bajnokihoz híven egészen kiváló színvonalú volt. Tanulni kell azokból a dolgokból, hogyha roppantunk egyet az ellenfélen, ahogy tettük azt a második szettben, vagy akár a harmadikban, amikor többet tettünk, mint roppantottunk, akkor nem szabad őket visszaengedni a meccsbe és nem szabad 0-4-el kezdeni egy játszmát, mert akkor rohanhatunk az eredmény után. Egy ilyen téttel bíró mérkőzésen nagyon nehéz visszakapaszkodni, igaz ennek ellenére is visszatudtunk. Sajnáljuk a mai mérkőzést, de ahogy mondtam nem adjuk fel és ha úgy alakul gratulálni fogunk nekik, ha pedig hibáznak ott leszünk.

Tabella