A DVTK három fiatal válogatottja, Sütő Doroti, Mester Miron és Iván Ádám már hónapokkal ezelőtt gőzerővel készült az év egyik legnívósabb eseményére, amit a törökországi földrengések miatt februárról március végére halasztottak.  

- Egy hónappal eltolták az Európa-bajnokságot, ami a felkészülés szempontjából jól jött - kezdte Jászka Krisztián szakosztályvezető. - Addig is jól haladtak harcosaink, de a több hetes plusz munka edzőmeccsekkel megtűzdelve jól fog jönni Ankarában. Több időnk volt a felkészülésre - így nem lett belőle kapkodás - amit megpróbáltunk úgy kialakítani, hogy minél több edzőmeccset játszanak és minél többször kerüljenek versenyszituációba.

Az Eb teljes mezőnye még nem ismert, azonban a szakosztályvezető kiélezett küzdelmekre számít a nívós mezőnyben, ahol a dobogóra is esélyesnek tartja piros-fehér muaythaiosainkat.

- Minden évben ez az egyik legnívósabb verseny. A kialakult helyzet azonban kicsit felborította ezt is. Nem tudjunk még, hogy az ellenfelek milyen erőt fognak képviselni, de mindenki a saját hazájáért küzd majd, úgyhogy egy nagyon kiélezett mezőnyre számítunk, de csak ott fogunk teljes képet látni. A versenyben a pillanatnyi forma fog dönteni. Mindhárom harcosunk jó formában várja a szorítóba lépést, ahol az első háromba való bekerülés elérhető és elvárható cél lehet mindannyiuknak.

A DVTK fiataljainak helyszíni finomhangolását Jászka Krisztián szakosztályvezető is segíteni tudja majd, aki U23-as szövetségi kapitány helyettesként utazik Ankarába.

- Dorotinál és Mironnál még súlyhozás van. Nekik még nincs meg a súlyuk, de azt ott fogjuk az utolsó héten belőni. Ők azért még nem olyan tapasztalt versenyzők, hogy ezt egyedül, önállóan végig tudjak vinni, úgyhogy ehhez mindenképp kell nekik segítség. Én is ott leszek bátorításként mellettük és minden nap tudunk majd konzultálni, illetve a súlymegtartó edzéseken is részt tudok majd venni. Ezzel tudom az ő munkájukat a helyszínen segíteni, de vannak azért már annyira rutinos versenyzők, hogy ezt nélkülem is megtudnák csinálni.

A piros-fehérek muaythaiosainak az életreszóló élmény mellett a tapasztalatszerzésre is kiváló alkalom lesz a törökországi viadal, amit a jövőben junior és felnőtt éveik alatt kamatoztathatnak.

- Az elkövetkezendő világversenyekre ez egy nagyon jó rutinszerzés lehet. Doroti és Miron már túl van egy olyan rendezvényen, ami hasonlít egy Eb-hez. Egy nagyobb volumenű világbajnokságin indultak tavaly, szóval maga a légkör, a miliő és a mindennapos rutin már ismerős lesz nekik, és ez egyre jobban befog épülni a versenyzésükbe. Azzal, hogy bejárják ezeket a nagy versenyeket nem fognak megijedni ezektől a szituációktól és a nyomástól. Hiszen egy ilyen esemény során erőltetett menetben vannak, minden nap mérlegelniük kell, hogyha megnyerik a meccset utána súlymegtartó edzések következnek, az étkezésre is oda kell figyelni, illetve a megfelelő pihenésre is, amiben gyerekkorban azért az edzőknek még jobban segítségükre kell lenni a versenyzőknek. Ők már kicsit rutinosabban fognak érkezni erre a nagy felhajtású versenyre, ahol nagyon sok sikerre éhes induló lesz. Már a megérkezéstől kezdve versenyben vannak, maga a mérlegelés is egy kisebb küzdelem, már ott is elkezdődik a versengés. Ezzel összességében pedig csak nyernek és tapasztalnak harcosaink, amiből junior és felnőtt korukra már egy érett, rutinos versenyzővé fognak válni.

Utánpótlás Muaythai Európa-bajnokság - Ankara

10-11 évesek -30 kg

Iván Ádám

10-11 évesek -36 kg

Mester Miron

14-15 évesek -48 kg

Sütő Doroti