Tippmix Női NB I. A-csoport 22. forduló

2023. március 25.,szombat (Budapest, Ludovika Arána)
18:00 Ludovika Csata - DVTK HUN-Therm

Mérkőzés információk

Helyszín

Ludovika Aréna
1089 Budapest, Diószegi Sámuel utca 23-25.

Közvetítés

A találkozót a mindigTV GO felületén élőben lehet majd követni.

Ellenfél-leső

A Ludovika Csata az alapszakasz zárulta előtt 8 győzelemmel és 13 vereséggel foglalja el a tabella hetedik, még rájátszást érő helyét. Az idei szezonjuk nem teljesen a terveik szerint alakult, ezt jól példázza, hogy a Magyar Kupa nyolcas mezőnyébe az éven nem sikerült bejutniuk, és az utolsó forduló eredményeitől függően még a rájátszásban való szereplésük sem garantált. Az előző szezonokhoz képest ezúttal eddig nem sikerült topcsapatokat legyőzniük, de az igazsághoz hozzátartozik, hogy több alkalommal is nagyon szoros végjátékban maradtak alul a tabella első helyeit elfoglalókkal szemben. Az NKA Universitas PEAC csapatától otthon és idegenben is csak 2-2 ponttal kaptak ki, hazai pályájukon pedig az Atomerőmű Szekszárd ellen is parázs mérkőzést játszottak (70-75), leírni tehát semmiképpen sem szabad Tursics Krisztián együttesét.

A Csata rotációját kiváló magyar játékosok alkotják: a magyar válogatott kerettag Horváth Bernadettet, Czank Tímeát és Szabó Fannit nem szükséges bemutatni a diósgyőri szurkolóknak, de rajtuk kívül érdemes megemlíteni Barnai Juditot is, aki centerposzton igazán rutinos játékos a hazai mezőnyben. A tapasztalt mag mellett több fiatal tehetség is bontogatja szárnyait a csapatban, Toman Réka, Toman Dóra és Gábor Lili is szép jövő előtt állhat. Amerikai származású légiósuk, Samantha Fuehring pedig abszolút vezéregyéniség a maga 17.8 pont/mérkőzéses átlagával.

Egymás ellen

A bajnokság aktuális szezonjában eddig még csak a 11. fordulóban találkozott egymással a két csapat, akkor a DVTK Arénában a DVTK HUN-Therm bizonyult jobbnak, nem utolsó sorban Kiss Angelika 21 pontos teljesítményének is köszönhetően. A tavalyi évben ezen kívül egyszer, még az előző szezon keretében is összecsaptak a felek: 2022. február 28-án a hazai rendezésű Magyar Kupa negyeddöntőjében a végletekig kiélezett meccsen diadalmaskodott a később a sorozatot is megnyerő DVTK.

2022. december 11. (Miskolc, DVTK Aréna)
DVTK HUN-Therm - Ludovika Csata 79-62 (13-16, 31-23, 24-8, 11-15)

2022. február 18. (Miskolc, DVTK Aréna)
Ludovika-FCSM Csata - DVTK 71-73 (20-20, 23-23, 11-19, 17-11)