- Kuznyecov Szergej a mérkőzés előtt elsősorban azt emelte ki, hogy vissza kell vágni az őszi szentlőrinci vereségért, és azért is nyerni kell, mert hétfőn vereséget szenvedtünk az MTK vendégeként. A mérkőzésen magabiztosan győztünk, mert sokkal agresszívabban és dinamikusabban támadtunk le, majd labdaszerzést követően ugyanígy támadtuk az ellenfél kapuját - kezdte Cseke Benjámin

Cseke Benjámin társaival uralta a középpályát, sok labdát szereztek, és sorra dobták támadásba a társakat.

- Nagyon szerettem volna gólt szerezni, de hála Istennek nem csak én, hanem a csapatból öten is betaláltunk - osztotta meg örömét. - Mindig motiváltan játszok, de most éreztem magamban egy extra motivációt, ami góllal is párosult. Az első gólig is mi támadtunk folyamatosan, teljesen benyomtuk az ellenfelet a saját kapuja elé, azonban a lövésemmel sikerült megtörni a jeget, azt követően már könnyebbé vált a meccs. A gólom előtt a jobb szélen Farkas Dániel, Koman Vladimir és Holdampf Gergő nagyon szépen játszott össze, majd Gergő gurított vissza nekem. Beengedtem a labdát magam alá, majd ballal úgy vettem át, hogy egyből lövőhelyzetbe kerültem. És persze ezúttal is kellett némi szerencse, mert a labda megpattant egy védőn, és onnan vágódott a léc alá. 

Cseke Benjámin az átigazolási időszak végén érkezett kölcsönbe Mezőkövesdről, ősszel három gólpasszt adott, tavasszal pedig megérkeztek a gólok is. 

- Előbb szerettem volna megszerezni az első gólom - mosolygott -, de nagyon örültem a Pécs elleni gólnak, ráadásul hazai közönség előtt találtam be, amit a Szentlőrinc ellen megismételtem. De igazából az a legfontosabb, hogy a csapat nyerjen, az már részletkérdés, hogy én rúgom a gólt vagy más.

A DVTK rendre három középpályással áll fel, akik közül az egyik elsősorban védekezik, míg a másik kettőnek a támadások építése a fő feladata.

- Korábban mindkét pozícióban játszottam, de az utóbbi években inkább a szűrő, védekező középpályás szerepkörében számítottak rám - idézte fel a diósgyőri 94-es játékos. - Ezen a poszton Diósgyőrben Holdampf Gergőre, majd sérülését követően Bényei Ágostonra esett a szakmai stáb választása. Szeretek előrébb játszani, mert ott többször tudok gólhelyzetbe kerülni, veszélyeztetni, esetleg a srácokat helyzetbe hozni.

Ezen a hétvégén nem rendeznek fordulót a Merkantil Bank Ligában, a DVTK felkészülési mérkőzést játszik szombaton 11 órától a Mezőkövesd ellen. Azt követően pedig Dorogon indul a bajnoki hajrá.

- A Mezőkövesd elleni mérkőzés alkalmas arra, hogy finomhangoljuk a játékunkat, mert nagyon szép győzelmet arattunk a Szentlőrinc ellen, de nem volt tökéletes a játékunk. A következő tétmérkőzést Dorogon játsszuk, de ezen a héten a Mezőkövesdre figyelünk, utána pedig jöhet a következő mérkőzés - zárta Cseke Benjámin.