Röplabda Női NB I. - 18. forduló

2023. március 25., szombat (Miskolc, DVTK Aréna) 
19:00 DVTK - VEHIR-Veszprémi ESC

- Nehéz találkozón van túl a csapat, a TFSE győzelmével átvette a vezetést az NB I. tabelláján.
- Érzelmileg mondhatni sokkolóan hatott a budapesti találkozó, hisz mindannyian meg akartunk nyerni azt az összecsapást. Ki kell mondani, hogy ott és akkor azt a mérkőzést elrontottuk, mi adtuk ki a kezünkből az irányítást. Nem funkcionáltunk igazi csapatként a nehéz pillanatokban, ami fájdalmas tanulópénzt jelentett mindenki számára. Ennek ellenére tartózkodnék attól, hogy kijelentsük, a TF megnyerte, mi pedig elveszítettük ezt a bajnokságot. Való igaz, lépéselőnybe kerültek, de hátra van még öt forduló, ahol most már rajtuk van a nyomás, nekik kell minden találkozót megnyerniük. Mi szorosan tapadni fogunk rájuk, nem is tehetünk mást, és ezt tudatosítjuk a lányokat is. Abban a szerencsés helyzetben vagyunk, hogy az utolsó fordulóban Békéscsabán már tudni fogjuk, miért lépünk pályára, hisz az egyetemiek egy nappal hamarabb zárják a bajnokságot.

- Lassan egy hét telt el a fővárosi találkozó óta és egyből itt a következő rangadó a Veszprém ellen. Hogy látod, milyen mentális állapotban készül a csapat a szombati, szintén rendkívül fontos mérkőzésre?
- Nincs időnk keseregni, mondhatni szerencsésen alakult a sorsolás is ebben a formában, hogy a TFSE elleni meccs után egyből a Veszprém érkezik. Így a fókusznak azon a találkozón kell lennie, nincs lehetőség a múlt hibáin keseregni. Bár egy kisebb betegséggel küzdöttem a héten, így nem tudtam minden edzésen a csapat mellett lenni, ám amikor jelen voltam, továbbá a stábtól kapott jelzések alapján a lányok is azt gondolják és mutatják, ami az én véleményem: nem adjuk fel, a végsőkig küzdeni fogunk! Szokták mondani, hogy a bajban ismerszik meg a barát, az esetünk ez úgy igaz, hogy most kell megmutatni azt a csapategységet, aminek egyébként is jellemeznie kell minket. Ha vállt-vállnak vetve küzdeni tudunk egymásért, a csapatért és a DVTK-ért, akkor eredményesek leszünk a hétvégi találkozón.

- A veszprémieknél március elején edzőváltás történt, Edon Ibrahimi távozása után Szokolikné Kalmár Judit és Fehér Tibor párosa irányítja a szakmai munkát. Jelentett-e ez bárminemű változást hétvégi ellenfelünk játékában?
- Elemezve a mérkőzéseiket azt kell mondjam, hogy a játékukon ez nem látszik meg. Már a felkészülési mérkőzésen és a bajnoki összecsapásunkon is felismerhető volt az amit játszani akartak. Megvannak azok a zónák és játékelemek, amiket támadni szeretnének és amivel igyekeznek nyomást gyakorolni az ellenfélre. Ezekre készülünk, igyekszünk már az elejétől mi diktálni a tempót, hisz egy ilyen találkozón nem fér bele a bizonytalanság.

- A TFSE elleni mérkőzésre nagy számban kilátogató diósgyőri szurkolóknak is köszönhetően páratlan hangulatban telt az a találkozó, és várhatóan a szombati összecsapás is szépszámú érdeklődő előtt kerül megrendezésre. Mit jelent a szurkolók támogatása a csapatnak és mit üzennél nekik a Veszprém elleni rangadó előtt?
- Számomra és a lányok számára is egy óriási bizonyosság volt a pesti mérkőzés, igazolást nyert az a tény, hogy rengetegen szeretik a diósgyőri röplabdát és szurkolnak a csapatunknak. Ezúton is szeretnénk megköszönni az ottani buzdításukat, bebizonyították, hogy hetedik emberként a csapat mögött állnak. Nagyon sajnáljuk, hogy nem tudtuk egy jó eredménnyel megörvendeztetni őket, ám most itt a lehetőségünk a javításra. Így arra kérem a szurkolókat, hogy aki teheti, látogasson ki az Arénába, hisz mindenki ismeri a mondást: együtt vagyunk, győzni fogunk! Tény, hogy a sorsunk nem a mi kezünkben van, de nem adjuk, nem adhatjuk fel, hisz azok nem mi lennénk!