Green kezdte a pontgyártást egy duplával, amelyre nyomban válaszolt a Csata Fuehring öt pontjával. Ezt követően beindult a DVTK, hiszen Guirantes hárompontosával előbb egyenlített, majd Garbin öt egységére és Milica Jovanović triplájára sem érkezett hazai reakció, így nem csoda, hogy hat és fél perc elteltével Tursics Krisztián időt kért (5-13). Hiába a megbeszélés, mert egy eladott labdát megszerezve Arella ziccerezett. Hosszú idő után Jáhni büntetődobásával a Csata is ötről a hatra jutott, de igazából ezzel el is lőtte a puskaporát erre a negyedre, míg a játékrész végét jelző dudaszó előtt Bernáth még bezúdított egy hármast (6-18).

A 11. percben Bernáth két duplája adta meg a második etap alaphangját, aztán a következő minuta nem hozott újabb gólt. Fuehring szerezte a hazaiak első egységeit ebben a negyedben, erre Jovanović válaszolt egy csodálatos hárompontossal (8-25). Négy hazai pont jelentette a folytatást, ez a negyed szorosabb küzdelmet hozott, de Garbin közelije és Bacsó büntetői után ismét szebb képet mutatott az eredményjelző (12-29). A 17. percben aztán Gyöngyösi Janka „lopta el a showt”, mert egy tripla után a középtávoli dobása is sikeres volt, időt is kért Völgyi Péter, a vendégek mestere (17-29). A timeout után ismét Gyöngyösit hagyták dobni a diósgyőriek, aki élt is a lehetőséggel, a másik oldalon Bacsó szerzett hasonlóan szép kosarat. A szünetig még Green büntetőzött jól, majd akcióból is betalált az angol center, és hiába zárkózott a Csata négy egységgel, a félidő legvégén Bacsó szerzett szemfüles könnyű kosarat, így csapata megnyugtató előny birtokában vonulhatott az öltözőbe (23-37).

A fordulás után igazán bekezdett a DVTK, leginkább Jovanović jeleskedett, hiszen a montenegrói sztár egy duplát és egy távolit is tetézte a hazai csapat gondjait (25-44). A negyed feléhez közeledve a fővárosiak részéről Barnai aktivizálta magát, az ő 2+1-esével igyekezett tartani a lépést a Csata, de Green visszaállította húszpontos előnyt (30-50). Gyöngyösi és Guirantes gólváltása után is maradt a különbség, majd Garbin jeleskedett center erényeket csillogtatva (32-54). Boros egy egysége következett, majd Guirantes szerezte meg a lepattanó labdát saját dobását követően és ért el könnyű kosarat. A negyed utolsó perce nem hozott újabb találatot, magabiztosan vezetett a DVTK (33-56).

A záró felvonásban Bernáth asszisztját az egyre jobb formába lendülő Jovanović váltotta gólra. Garbin középtávolija és Kiss Angelika két közelije is célba ért, mondhatjuk, hogy álomrajtot vett a Diósgyőr ebbe a negyedben (33-64). Bacsó két büntetőjével folytatódott a játék, a Csata vészes gólcsöndjét Fuehring törte meg. A játékrész derekán Kiss szórt egy laza hármast a lelkesen éneklő vendégszurkolók nagy örömére. Ugyan a fehér mezesek részéről Czank is megmutatta, hogy tőle sem idegen ez a műfaj, Fuehring duplájára ismét egy Angelika-tripla volt a válasz (40-72). A mérkőzés hajrájában Kiss kettesére Gyöngyösi válaszolt öt egységgel. A végerdményt Aho Nina alakította ki, magabiztosan győzött a DVTK HUN-Therm (45-76).

 

Tippmix Női Kosárlabda NB I. A-csoport, 22. forduló

Ludovika Csata - DVTK HUN-Therm 45-76 (6-18, 17-19, 10-19, 12-20)

Budapest, Ludovika Aréna, 300 néző. Játékvezetők: Makrai Márton, Rácz Zsolt, Jakab László.
Csata: Horváth B., Czank 9/3, Toman D., Fuehring 11/3, Barnai 7. Csere: Gyöngyösi 14/3, Szabó F., Jáhni 1, Boros B. 1, Gábor 2. Vezetőedző: Tursics Krisztián.
DVTK: Bacsó 8, Aho N. 2, Guirantes 13/3, Garbin 11/3, Green 8. Csere: Kiss A. 12/6, Jovanović 13/9, Bernáth 9/3, Oláh. Vezetőedző: Völgyi Péter.

A mérkőzés részletes statisztikája ide kattintva böngészhető.
 

Mérkőzés utáni értékelések

Völgyi Péter: Nehéz egy ilyen "három naponta mérkőzést játszunk, aztán kéthetes szünet" időszakot követően felpörögni, ez nálunk a válogatott szünet után is így volt, ezért is tartottam a mai mérkőzéstől. Helyenként nagyon szépen tudtunk ma játszani, még a kiválasztással van gondunk támadásban, éstizennégy eladott labda, amit ma megengedtünk magunknak, nem fog a későbbiekben beleférni. Összességében úgy hoztuk le ezt a meccset, hogy végigrotáltuk a kispadunkat.

Tursics Krisztián: Gratulálok a DVTK-nak, nem szeretnék belemenni elemzésekbe, mert a játék minden elemében és szegmensében jobbak voltak a mai napon. Ezzel a harminc százalékos dobóprodukcióval, amit ma mezőnyből sikerült hoznunk, ezzel sajnos nem lehet mecsben sem lenni, a többi hibáról nem nagyon szeretnék beszélni. Mégegyszer gratulálok és sok sikert kívánunk a DVTK-nak a rájátszásban!

Milica Jovanović: Fontos mérkőzés volt számunkra, hogy meglássuk, mennyire estünk ki a ritmusból a kéthetes szünet után. Sok mindent gyakoroltunk ebben az időszakban és úgy gondolom, összességében elégedettek lehetünk a mai teljesítményünkkel, de több ponton is kell még javítanunk a játékunkon.

Gyöngyösi Janka: Szeretnénk gratulálni a DVTK csapatának, sokkal jobb játékot játszottak ma, mint mi. Lepattanózásban és dobószázalékban is meg tudtak verni bennünket, pedig ezek fontosak lettek volna ma egy győzelemhez.