A 3 fős diósgyőri különítmény regnáló magyar bajnokként érkezett ki a Nagy Balázs által vezetett válogatottal a törökországi Európa bajnokságra, ahol mindhárom piros-fehér harcos a nyitónapon léphetett szorítóba.

A 10-11 évesek -36 kg-os küzdelmében Mester Miron a regnáló világbajnok ellen szállt harcba az elődöntőben, aki ellen nagyot küzdve végül pontozással szenvedett vereséget és szerzett bronzérmet.

A 14-15 éves leányok -48 kg-os versenyében Sütő Doroti szintén vb aranyérmes ellen küzdött meg, akivel sajnos ő sem bírt, így a négy között búcsúzva bronzérmes helyen zárt ő is.

A 10-11 évesek -30 kg-osok mezőnyében Iván Ádám első világversenyén mindent beleadva pontozással kapott ki török ellenfelétől a negyeddöntőben.

- A felkészülésük szinte zökkenőmentesre sikerült, alapvetően a rutinszerzés és az Európa-bajnoksággal járó nyomás szokása és az ezzel járó stressz kezelése volt a cél, de titkon reménykedtünk egy szép, fényes éremre - kezdte értékelését Jászka Krisztián szakosztályvezető. - Sütő Dorotinak kisebb súlyproblémát kellett leküzdenie az utolsó napon és a sorsolás sem kedvezett harcosainknak, de tisztes helytállással, nagy küzdelemben sajnos búcsúztak a tornától. Doroti korosztályváltása fizikálisan észlelhető volt, Ádám első világversenyén nagy győzni akarással kezdett, de rutinkülönbségből adósóan kipontozták, míg Miron a regnáló világbajnoktól kapott ki pontozással. Visszagondolva és elemezve a meccseket Fábián Kristóf edzőkollégámmal, már levonva a tanulságokat, elkezdtük fejben összerakni miben lehetne változtatni a gyerekek felkészülésén. Összességében a DVTK versenyzői jól teljesítettek, de most mégis van bennem hiányérzet, azonban erős ellenfelek ellen láttam jól harcoló magyar versenyzőket. Változtatni mindenképpen fogunk, de az útról nem térünk le. Köszönjük a szurkolást, a példás szülői hozzáállást, illetve a DVTK mellett a Magyar Muaythai Szakszövetség segítséget is.