Bár a BEAC-nak is volt lehetősége, hogy megszerezze a vezetést, a Diósgyőr kapta el jobban a rajtot, Jovanović és Aho Nina könnyű kosaraival és Cheridene Green 2+1-es akciójával gyorsan megmutatta, ki az úr a háznál. A vendégek első kosarát Radócz Fanni szerezte a 2. percben (7-2). A következő minutában Guirantes is megszerezte első pontjait a büntetővonalról, majd C. Green jegyzett ismét egy faultos kosarat. Morgan Green és Arella gólváltása után Milica Jovanović szórt a sarokból egy hárompontost, a BEAC edzőnője kénytelen volt időt kérni (17-4). A timeout fel is hozta a fekete mezeseket, előbb Radócz, majd kisvártatva Milkovics dobtak egy-egy triplát, ezért jól jött Nina ziccere (19-10). A folytatásban büntetőkből szerezték pontjaikat a csapatok, Zsámár palánk alólija törte ezt meg a 9. perc nyitányaként. A másik oldalon Garbin is közelről talált be, és a különbség már Tóth Franka és Aho Nina duplái után sem változott (28-17).

A második negyedben majdnem másfél percet kellett várni az első gólra, M. Green egyéni megmozdulására Kiss Angi válaszolt közelről. Brusztoltak a csapatok, kevés szép jelenet akadt a mérkőzés ezen periódusában. A negyed felénél C. Green dupláját követően ismét Mészárosné Kovács Andrea kért időt (34-21). A következő három percben némiképp csökkent a különbség, a BEAC távoli dobásokkal operált (38-28). A játékrész hajrájában aztán Aho Tyra és Garbin is megmutatta, hogy nem jön zavarba, ha hárompontos dobásról van szó, megnyugtató diósgyőri előnyt mutatott a tábla a szünetben (44-28).

Egy percet kellett várni a szünet után az első kosárra, Bernáth könnyű duplájára M. Green reagált a túloldalon, majd Zsámár is betalált. Garbin duplájára két BEAC-tripla volt a válasz, azonban Guirantes és Bernáth is bevágott egy-egy hármast a sarokból (54-38). Koch és Guirantes duplái jelentették a folytatást, majd Kiss ért el egy 2+1-es akciót (59-40). Aho Tyra ziccere már húsz pont fölé duzzasztotta a két csapat közti különbséget, és a diósgyőriek 0-s mezben játszó játékosa szerzett még egy szemfüles kettest. A negyed eredményét Tóth F. alakította ki (63-41).

Elsősorban Darcee Garbin és Milica Jovanović domináns játékának köszönhetően a DVTK nagyon megnyomta a záró etapot, a BEAC-on az időkérések sem segítettek, Koch hárompontosa kevés volt (77-44). Négy BEAC-egységre ismét Garbin reagált, mégpedig egy újabb triplával, igaz, Vojtulek is kezdett belejönni (80-50). A DVTK időkérését követően Aho N. szerzett szép gólt betörésből, majd a fővárosiak kikérték harmadik, egyben utolsó idejüket is. Kevesebb, mint három perc volt hátra a mérkőzésből, pályára lépett Márkusz Lilla és Oláh Fruzsina is. A következő gólt Katona dobta, majd Radócz szerzett gyors egymásutánban két duplát, így Völgyi Péter vezetőedző is magához rendelte még az övéit egy megbeszélésre. A végeredményt Milkovics alakította ki, de így is magabiztosan győzött a DVTK HUN-Therm (82-58).

Tippmix Kosárlabda NB I. A-csoport, negyeddöntő, 1. mérkőzés

DVTK HUN-Therm - E.oN ELTE-BEAC 82-58 (28-17, 16-11, 19-13, 19-13)

Miskolc, DVTK Aréna, 900 néző. Játékvezetők: Makrai Márton, Fodor Attila, Rácz Zsolt.
DVTK: Aho N. 8, Bernáth 7/3, Guirantes 13/3, Jovanović 12/6, C. Green 10. Csere: Garbin 17/9, Bacsó, Kiss A. 6, Aho T. 9/3, Márkusz, Oláh. Vezetőedző: Völgyi Péter.
BEAC: Angyal, M. Green 16/3, Milkovics 10/6, Radócz 5/3, Vojtulek 4. Csere: Zsámár 9/3, Tóth F. 3, Juhász, Katona 2, Koch 5/3., Benke. Vezetőedző: Mészárosné Kovács Andrea.

A mérkőzés részletes statisztikája ide kattintva böngészhető.


Mérkőzés utáni nyilatkozatok

Völgyi Péter: Nem voltam a mérkőzés egyes szakaszaiban nyugodt, nem játszottunk jól. Viszonylag gyorsan nagy előnyünk volt már a mérkőzés elején, és ez szerintem egy kicsit elaltatott bennünket. Rosszul reagáltuk le a BEAC aggresszív, csapdázó védekezésre való átállását, több labdát is eladtunk. Bár megvoltak a tiszta dobóhelyzeteink, kívülről nagyin rossz százalékkal dobtunk. Aztán a második félidőben megvoltak azok a könnyű kosarak, amikkel magabiztosabbá váltunk, és végül úgy gondolom, hogy megérdemelten nyertük meg a mai párharcot, nagyon szeretnénk nyerni pénteken is.

Mészárosné Kovács Andrea: Küzdöttünk, amennyire erőnkből tellett, de nagyon rossz dobóformát fogtunk ki a legelején. Nagyon hullámzó volt a teljesítményünk mind csapatszinten, mind pedig egyénileg is, ezen mindenképpen változtatnunk kell. Tudjuk azt, hogy nem mi vagyunk az esélyesek, a DVTK mind fizikálisan, mind tudásban sokkal előttünk jár, ennek ellenére azt gondolom, tudtunk veszélyesek lenni a mai mérkőzésen és nem adtuk meg magunkat. Ennek ellenére voltak olyan szakaszai a mérkőzésnek, amikre nem vagyok büszke. Sok sikert kívánunk a továbbiakban a Diósgyőrnek, hazai pályán nem akarjuk könnyen adni magunkat.

Darcee Garbin: Ez a negyedik alkalom, hogy egymás ellen játszottunk, mindkét csapat tudta, mire számíthat, még akkor is, ha tudjuk, hogy a rájátszásban bármi megtörténhet. Az első félidőben még viszonylag szoros mérkőzést játszottunk, a végére sikerült már inkább ellépnünk, így a fiatal játékosaink is pályára tudtak lépni. Szeretnénk lezárni pénteken a párharcot Budapesten.

Milkovics Réka: Összességében szerintem az előző mérkőzéshez képest előre tudtunk lépni és ki tudtuk javítani azokat a hibákat, amiket elvétettünk. Még mindig sokat kell előrelépnünk védekezésben, a DVTK fölénye érvényesült. Készülünk a pénteki mérkőzésre, remélem, tudunk még egyet lépni előre.