A DVTK az előző fordulóban 5-1-re győzött a Szentlőrinc ellen, és visszavette az első helyet a tabellán.

- Örömteli, hogy ismét a saját kezünkbe vettük a sorsunk, de a tabellára pillantva látni lehet, hogy egymás sarkát tapossa a két csapat - intett óvatosságra Kuznyecov Szergej. - Ezért a táblázat böngészése helyett sokkal több értelme van azon gondolkodni, hogyan tudjuk megnyerni a következő mérkőzést.  

A válogatott programja miatt az előző hétvégén nem rendeztek fordulót a Merkantil Bank Ligában és az OTP Bank Ligában sem, amit a DVTK és a Mezőkövesd egy egymás elleni felkészülési mérkőzésre használt fel.

- Hasznos mérkőzést játszottunk a Mezőkövesddel, mert egy élvonalbeli ellenféllel szemben mértük le a tudásunk, ahol lehetőséget kaptak azok a játékosok is, akik a bajnokságban kevesebb időt töltöttek a pályán - idézte fel. 

Jurek Gábor és Jérémie Obounet az elmúlt két hétben nem Diósgyőrben edzett, hiszen a magyar U19-es, illetve a gaboni U23-as válogatott programján vettek részt. Azonban amíg Jurek Gábor pontot érő gólja ellenére is csak kevés játékpercet kapott Szélesi Zoltán szövetségi edzőtől, és a csapat sem jutott tovább, addig a mindkét mérkőzésen kezdő Jérémie Obounet győztes gólja továbbjutást ért Kamerun ellen az U23-as Afrikai Nemzetek Kupája nyolcas döntőjébe.

- Mindig öröm és elismerés egy csapat számára, ha a játékosait meghívják a válogatottba, még akkor is, ha Jurek Gábor csütörtökön, Jérémie Obounet pedig pénteken tért vissza Miskolcra - osztotta meg a diósgyőri vezetőedző. - Mindkét játékossal leültünk beszélgetni, mert ilyenkor fontos, hogy fejben is minél hamarabb “hazatérjenek”, és bármi is történt a nemzeti csapatban, onnantól csak a Dorog elleni találkozóra fókuszáljanak.

A Mezőkövesd elleni találkozón visszatért a korábban hiányzó Bényei Ágoston és Csirmaz István, ugyanakkor a sérült Gera Dániel, valamint a kisebb betegséggel küzdő Lőrinczy Attila és Farkas Dániel kihagyta a találkozót, Könyves Norbertet pedig húzódás miatt az első félidő hajrájában le kellett cserélni.

- Farkas Dánielre öt sárga lap miatt nem számíthatunk Dorogon, és Gera Dániel visszatérése is odébb van még, valamint Könyves Norbert játéka is kétséges. 
Örülünk, hogy két meghatározó játékos is visszatért, és a szünetben fel tudtak zárkózni a társak mellé. Egy hónap alatt hét mérkőzést játszik a DVTK, a sűrű programban minden labdarúgó fontos szerepet tölt be a csapatban. 

A Dorog rendkívül gyengén kezdte a bajnokságot, sokáig az utolsó helyen álltak. Az utóbbi időben elkezdték csipegetni a pontokat, a 25. fordulóban felléptek a 19. helyre, és jelenleg 3 pontra állnak az osztályozós, és 7 pontra a bennmaradó helytől (bővebben itt lehet olvasni az ellenfélről.).

- A csapatot arra készítjük a szakmai stábbal, hogy mindenki legyen tisztában azzal, hogy az utolsó tíz fordulóban minden ellenfelünk az év meccsét akarja ellenünk játszani - tekintett előre. - Vasárnap egy kellemetlen ellenfél otthonába látogatunk, amelyik védekezésben minden labdáért megküzd, támadásban pedig igyekszik gólra váltani egy gyors kontrát, egy pontrúgást vagy éppen egy hosszú bedobást. 

Az ellenfél játékosai közül Kotula Máté ősszel még Diósgyőrben szerepelt, Papp Marcell pedig tavasszal diósgyőri kölcsönjátékosként szerepel Dorogon.

- Ez kétoldalú történet, mert nem csak mi ismerjük jól őket, hanem ők is minket, ráadásul természetes módon ilyenkor ég bennük a bizonyítási vágy - mutatott rá. - Azonban mi soha nem az ellenfél egyéniségeire készülünk, hanem a csapatjáték ellen próbálunk olyan megoldásokat találni, ami győzelemre vezeti a DVTK-t.

A végére hagytuk a legnehezebb kérdést: hogyan lehet győzni Dorogon?

- Kemény mérkőzést várunk, de elsősorban saját magunkon múlik az eredmény - válaszolt Kuznyecov Szergej. - A saját játékunkat kell játszani, azt szeretném látni a pályán, amit hét közben gyakorolunk. Azért birtokoljuk a labdát, és azért járatjuk körbe az ellenfél védelme előtt, hogy megtaláljuk azt a rést, ahová be tudunk törni. Egy gyors góllal meg tudjuk nyitni az ellenfelet, mert akkor több játékossal kell támadniuk, ami megkönnyíti a játékunkat. Ha pedig nem jön a korai gól, akkor türelmesen kell játszani, mert akár az utolsó pillanatban szerzett találattal is elhozhatjuk a három pontot.