Ezúttal hamar bemelegedett a dízelmotor, a volánnál pedig Tosic ült, a szerb ütő vezérletével hamar megnyugtató előnyt építettek ki a piros-fehérek. A diósgyőri pontszerzők közé aztán feliratkozott Kalmár és Kiss is, az öt pontos fórt pedig már időkérésre sarkallta a vendégeket (8:3). Kicsit sikerült lelassítani a robogó hazaiakat - hisz a játék ezen szakaszában több hiba is becsúszott - de megállítani nem tudták a DVTK-t a vendégek. Kalmár ászai mellé Hollósi pont és Vajdová sánc is érkezett, kilenc pontos lett a piros-fehér előny. Ekkor feladót cserél Németh Szabolcs, Kalmárt Tóth váltotta a karmesteri pálcánál, majd Bari is játéklehetőséget kapott. A vendégek szinte csak hazai hibákból tudtak pontokat szerezni, így Deme Gábor újabb időt kért (20:12). Az egy perces útmutató után bár születettek jászsági pontok, de ezek csak apró szépségtapaszok voltak, a hazaiak utolsó pontját és szettgyőzelmét Egri bombája jelentette (25:16).


A második szett eleje mondhatni szorosan alakult, hisz 3:3-nál még egyenlíteni is sikerült a Jászberénynek, de a folytatásban folyamatosan nőtt a két csapat közötti különbség. Minden diósgyőri játékos kivette ekkor a részét a labdamenetekből és támadásokból, ponttal jelentkezett centerből Hollósi és Kiss, szélről Vajdová és Tosic, a csapat vezérévé pedig Egri lépett elő. A megnyugtató előny birtokában Németh Szabolcs is bátran cserélhetett, Bátori és Németh is játékra jelentkezett, a vendégek pedig időt kértek (17:11). Újabb két vasgyári pont után Tóth is érkezett feladó posztra, és az újabb vendég hibából született DVTK pont újabb vendég időkérést eredményezett (21:11). Ezután egy kék-fehér pont ugyan még született, de volt rá négy piros-fehér, és Tosic sánca lezárta a szettet (25:12).


A harmadik játszma kezdetén aztán igazán beindult a diósgyőri henger, aminek Vajdová két ásza adta meg az alaphangot. Ebben a műfajban csatlakozott Hollósi is, amiket Egri pontjai előztek meg, öt pontos hazai előnynél időt is kértek a vendégek (6:1). Ennek eredménye Tosic ász és Kiss pont lett, nyolcra hízott a DVTK fór, ez újabb kék-fehér időkérést jelentett (10:2). Száguldott ekkor a Diósgyőr, Kiss nem akart lemaradni a pontszerzésben, közelről bevágott labdája után jött tőle is két fogadhatatlan nyitás. Érkeztek újra a fiatalok, Kovács, Nagy és Bátori is szóhoz jutott és ha már ott jártak, jó játékkal és pontokkal hálálták meg a bizalmat. Nem volt egy súlycsoportban a két csapat, az utolsó labdamenetben Kiss saját maga tizedik pontjával megnyerte a szettet és a mérkőzést a DVTK-nak (25:8).


Röplabda Női NB I. - 19. forduló

DVTK - Jászberény Volleyball Team 3:0 (16, 12, 8)

2023. április 1., szombat - Miskolc, DVTK Aréna - 150 néző - Vezette: Szél, Vígh

DVTK: Vajdová 12, Hollósi 5, Tosic 13, Egri 15, Kiss 10, Kalmár 7. Csere: Kundrák, Lóczi (liberók), Németh 2, Kovács 1, Bátori 1, Nagy, Tóth, Bari. Vezetőedző: Németh Szabolcs
Jászberény Volleyball Team: Fodor 1, Kovács 1, Sléder 5, Kocsi 1, Juhász 7, Somlai. Csere: Lagzi-Kovács (liberók), Berényi, Faragó. Vezetőedző: Deme Gábor

Edzői értékelés

Németh Szabolcs: Alapvetően csak annyi történt, hogy megtettük, amit megígértünk: végig teljes elszántsággal játszottunk. Azt kértem a lányoktól, ha sikerül nagyobb előnyt kialakítani a mérkőzés folyamán, akkor se lankadjon a koncentrációjuk. Ezt maradéktalanul betartották, ennek köszönhetően mi irányítottunk és jó ritmusú találkozót játszhattunk. Külön öröm, hogy mindenkinek játéklehetőséget tudtam adni és hogy akkor sem esett vissza a játékunk, amikor javarészt fiatalok voltak a pályán. Három forduló még hátra van, hinni és dolgozni kell tovább!

Deme Gábor: Tulajdonképp egy Extraligás csapat játszott egy NB I-es sereghajtó ellen, leginkább Tosic játékával nem tudtunk mit kezdeni. Az első két szettben tetszett a lányok lelkesedése, ilyen fiatal csapattól ez a mai teljesítmény volt a maximum, amit elérhettek. Kívánom, hogy a DVTK feljusson az élvonalba egy ilyen létesítmény Extraligás csapatot érdemel.

Tabella