- Hogy érzed magad Diósgyőrben?
- Köszönöm, nagyon jól. Az edzések jó hangulatúak, ugyanakkor elvégezzük a kellő mennyiségű munkát is. A mérkőzéseken pedig megkapom a bizalmat, vezetjük a tabellát, és haladunk a célunk felé.

- A Szentlőrinc ellen kulcsszerepet vállaltál azzal, hogy egy távoli lövéssel megnyitottad a gólok sorát, és meg sem állt ötig a DVTK.. 
- Nagyon motiváltan készültünk a Szentlőrinc ellen.. Kuznyecov Szergej a mérkőzés előtt elsősorban azt emelte ki, hogy vissza kell vágni az őszi idegenbeli vereségért, és azért is nyerni kellett, mert a meccset megelőző hétfőn vereséget szenvedtünk az MTK vendégeként. Minél hamarabb vissza akartuk szerezni az első helyet, valamint gyorsan vissza akartunk térni a győztes útra. Három hete magabiztosan győztünk, mert sokkal agresszívabban és dinamikusabban támadtunk le, majd labdaszerzést követően ugyanígy támadtuk az ellenfél kapuját. Az első gólig is mi támadtunk folyamatosan, teljesen benyomtuk az ellenfelet a saját kapuja elé, azonban a lövésemmel sikerült megtörni a jeget, azt követően már könnyebbé vált a meccs. A gólom előtt a jobb szélen Farek, Voli és Holdi (Farkas Dániel, Koman Vladimir és Holdampf Gergő - a szerk.) nagyon szépen játszott össze, majd Holdi gurított vissza nekem. Beengedtem a labdát magam alá, majd ballal úgy vettem át, hogy egyből lövőhelyzetbe kerültem. És persze ezúttal is kellett némi szerencse, mert a labda megpattant egy védőn, és onnan vágódott a léc alá. A folytatásban pedig még négy társam betalált, igazi csapatmunka eredményezte a sikert.

- Dorogon viszont elmaradt a góleső, de a három pontot ismét sikerült elhozni. Hogyan emlékszel erre a mérkőzésre?
- Ha a Szentlőrinc elleni győzelem egyik kulcsa a vezető gól viszonylag korai megszerzése volt, akkor Dorogon éppen az okozott nehézséget, hogy nem jött a korai gól, és csak a hajrában tudtuk feltörni az ellenfél védelmét. A meccs előtt a számokból láttunk, és az őszi mérkőzésen a saját bőrünkön is tapasztaltuk (akkor Lukács Dániel utolsó percben szerzett góljával nyert a DVTK - a szerk.), hogy hiába állnak a tabella alján a piros-feketék, nem könnyítik meg senki dolgát. Nagyon masszívan védekeztek, és abból próbáltak gyors kontrákat vezetni. Pedig hiába telt el két hét, Dorogon ugyanott folytattuk, ahol a Szentlőrinc ellen abbahagytuk. Ugyanolyan dinamikával kezdtünk, benyomtuk az ellenfelünket a kapujuk elé, azonban a támadó harmadban hiányoztak azok a jó döntések, ami például a Szentlőrinc ellen egymás után hozta a gólhelyzeteket. Ezért a szünetben Kuznyecov Szergej felhívta a figyelmünket arra, hogy sokkal agresszívabban  támadjuk az ellenfél kapuját, és ha lehetőség nyílik rá, akkor lőjünk. Pacek kétszer is a kapufát találta el távolról, majd Ati (Jurek Gábor és Lőrinczy Attila - a szerk.) kétszer is szabadrúgásból veszélyeztetett, a másodikból született a győztes gól.

- A Békéscsaba ellen is a hajrában szerzett góllal nyert a DVTK.
- A mérkőzés képe a tervezettnek megfelelően alakult, a vendégek beálltak a kapujuk elé, és kontrákkal igyekeztek veszélyeztetni. Szerencsére agresszívan és dinamikusan játszottunk, és támadtuk a kaput, ám sajnos a gól megint váratott magára. Nekem mégis az a meglátásom, hogy ezen a hétvégén jobban játszott a csapat, mint az előző fordulóban Dorogon. Ezen az úton kell tovább haladni, és még rátenni egy lapáttal, hogy hamarabb megszülessen az első gólunk, és azt követően nyugodtabban tudjunk játszani.

- Ezúttal csereként lendületet kellett adni a csapatnak. 
- Hamar fel tudtam venni a meccs ritmusát, és nem sokkal a beállásom után lövéshez is jutottam. Úgy látszik, a dorogi találkozó mindenkinek meghozta a lövőkedvét (mosolyog - a szerk.). Mivel a kapus kivédte, azt kell mondanom, hogy lehetett volna pontosabb és erősebb a lövés, és akkor beakad a bal felső sarokba, és hamarabb megszerezzük a vezetést. De egyáltalán nem bánkódom, mert Luki (Lukács Dániel - a szerk.) góljával megnyertük a meccset.

- A jövőre nézve biztató, és türelemre intő adat, hogy a DVTK 62 góljából az első félidőben 25-öt, a második játékrészben 37-et szerzett ebben a bajnokságban, ami jelentős eltérés.
- Nagyon keményen edzünk, Petar Milčanović erőnléti edző minden nap megdolgoztat minket, így a pályán többet tudunk futni, többet sprintelünk, és a hajrában is több tartalékot tudunk mozgósítani, mint az ellenfél. 

- Neked honnan jön a küzdőszellem?
- Édesanyám és édesapám is Romániában nőtt fel magyarként. Már Magyarországon ismerkedtek meg, én is itt születtem, de örököltem a génjeiket, és úgy neveltek, hogy minden apróságért meg kell küzdeni. De számomra maga a labdarúgás is mindig arról szól, hogy áldozatot kell hozni és nem csak a pályán, emlékszem, gyerekként mennyit utaztam tömegközlekedéssel az edzésekre.

- Ugorjunk egy nagyot az időben: mi jut eszedbe 2016. október 10-ről?
- Az első NB I.-es gólom, ráadásul rögtön duplázás a DVTK ellen. Az Újpest játékosaként a nevelőegyesületem angyalföldi stadionjában a jelenlegi klubom ellen - jól összejött minden. A mai napig fel tudom idézni a végül 4-4-re végződött találkozó összes kulcsmomentumát (és sorolja - a szerk.). Az eddigi pályafutásom legjobb mérkőzése, azóta sem lőttem két gólt egy meccsen. Akkor meg sem fordult a fejemben, hogy egyszer diósgyőri játékos leszek, bízom benne, hogy piros-fehérben is lesz hasonló meccsem.

- Innen már csak néhány év 2022 augusztusa. A nyári átigazolási időszak végén érkeztél Mezőkövesdről, azaz egyrészt nem az új csapatoddal készültél nyáron, másrészt már Kuznyecov Szergej kérésére vett kölcsön a DVTK. Előnyét vagy  hátrányát láttad az utolsó pillanatban megtörtént klubváltásnak?
- A Mester valóban szerette volna, hogy Diósgyőrbe igazoljak, bár másik lehetőség is nyitva állt előttem. A csapat tárt karokkal fogadott, én pedig gyorsan beilleszkedtem, az első két mérkőzésen, a Gyirmót és az MTK elleni rangadón is gólpasszal járultam hozzá a DVTK győzelméhez. Az őszt végigjátszottam többnyire kezdőként, néha csereként, azaz megkaptam a lehetőséget, ráadásul egyre jobban teljesített a csapat, aminek én is részese voltam.

- Az őszi szezon azon részén, amikor Kuznyecov Szergej irányította a DVTK-t 81%-os teljesítményt nyújtott a csapat, tavasszal pedig 82%-osat.
- Az eredmények hasonlóak, ám ősszel több alkalommal játszottunk szépen, mint eddig tavasszal. Persze emlékezhetünk, hogy Kuznyecov Szergej érkezése után azonnal jöttek az eredmények, a játék képe azonban fokozatosan javult. Ebben bízom most is. Mindenesetre a csapat erejét, küzdeni tudását mutatja, hogy viszonylag gyengébb játékkal is tud nyerni. Az összkép alapján Ajkán nem érdemeltünk győzelmet, és a Pécs elleni találkozó is alakulhatott volna másként, de mindig volt bennünk annyi erő, hogy ezeket a találkozókat is behúzzuk.

- A DVTK a Szeged kivételével minden élcsapattal találkozott már tavasszal, viszont most következnek azok a csapatok, akik a kiesés/osztályozó elől menekülnek. Szerinted egy, a tabellán előrébb álló, azaz jobb játékerőt képviselő, vagy egy gyengébb, de a kiesés rémétől fenyegetve rendkívül motivált csapat ellen nehezebb a hajában játszani?
- Fogós kérdés! És amiatt még nehezebb, mert nem csak az ellenfél helyezésétől, a keretétől és motivációjától függ a meccs nehézsége, hanem a pillanatnyi formáján is sok múlik. A bajnokságból hátralévő nyolc mérkőzésből egyik sem lesz könnyű. Ugyanakkor magunknak tehetjük könnyűvé a meccseket, mert a játékoskeretünk alkalmas arra, hogy több góllal is nyerjünk, ahogy a Soroksár és a Szentlőrinc ellen is megmutattuk, és az sem véletlen, hogy 67 pontot szereztünk eddig.

- Ősszel három gólpasszt adtál, tavasszal pedig megjöttek a gólok is.
- Előbb szerettem volna megszerezni az első gólom, de nagyon örültem a Pécs elleni találatnak, ráadásul hazai közönség előtt lőttem egy 16-oson belüli kavarodást követően. A Szentlőrinc ellen pedig a 16-os vonaláról találtam be. A csapatban vannak nálam jobban lövők is, de ha kell, akkor szívesen elvállalom, mert bátornak kell lenni, és csak így tudjuk feltörni az ellenfél betonvédelmét. Visszaemlékezve, több gólt is lőhettem volna, és több gólt is szeretnék még lőni, azonban nem helyezem túlzott nyomás alá emiatt magam. Sokkal fontosabb, hogy a csapat hasznos tagja legyek.

- Számodra van különbség a gól és a gólpassz között?
- Természetesen örülök a gólpassznak, hiszen azzal is hozzájárulok a csapat eredményességéhez, de gólt lőni leírhatatlan érzés. Amikor védekező középpályásként kapok szerepet, akkor távol játszok az ellenfél kapujától, és a mezőnymunka kerül előtérbe, így a gól csak egy plusz. Támadó középpályásként viszont magamtól is elvárom a gólokat, gólpasszokat, mert ahogy a futballzsargon is fogalmaz: góllal vétette magát észre.

- Védekező (6-os poszt) és támadó (8-as poszt) középpályásként is bevethető vagy. Melyik fekszik jobban?
- Korábban mindkét pozícióban játszottam, de az utóbbi években inkább a szűrő, védekező középpályás szerepkörében számítottak rám. Ezen a poszton Diósgyőrben Holdampf Gergőre, majd sérülését követően Bényei Ágostonra esett a szakmai stáb választása, én pedig előrébb kaptam szerepet. Szeretek előrébb játszani, mert ott többször tudok gólhelyzetbe kerülni, veszélyeztetni, esetleg a srácokat helyzetbe hozni.

- Megosztod velünk, hogy pontosan mi a feladatod?
- A 8-as pozíció egy előretolt box-to-box középpályásnak felel meg. A védelem és a középpályás sor között kell a labdát felvenni, amit előre kell játszani az ellenfél védelmének résein. Amennyiben lehetséges, a középcsatárt vagy a szélsőket kell üres területbe indítani, vagy pedig az adott oldali szélső védővel és szélső támadóval hármas forgást végrehajtva megbontani a védelmet. Így szoktam én is a 16-os és az alapvonal találkozásának közelébe kerülni, mert innen lehet a legveszélyesebben beadni, illetve a kis távolság miatt már nem is beadásra, hanem csak egy pontos bepasszra van szükség, amit a kapu előterében egy-két érintésből a kapuba lehet lőni. Ezen a poszton az előre játék a legfontosabb feladat, de a védekezésből is ki kell venni a részem. Ekkor a védekező középpályás mellé kell visszazárni, mivel Voli vagy Ati (Koman Vladimir és Lőrinczy Attila - a szerk.) sokkal inkább támadó szellemű labdarúgó. Ágó (Bényei Ágoston - a szerk.) játékos profilja viszont nagyon hasonlít az enyémre, így ha egymás mellett játszunk a 8/10-es pozícióban, akkor fele-fele arányban zárunk vissza. 

- Többek között a te érdemed, ugyanakkor a balszerencséd is, hogy Holdampf Gergő és Bényei Ágoston visszatérést követően Diósgyőrben jelenleg a talán a középpályán a legnehezebb bekerülni a kezdőcsapatba. Egyetértesz?
- Valóban itt van a legnagyobb versenyhelyzet, de mindenki profin kezeli, ha a padon kell kezdeni a mérkőzést. Az év elején én is kevesebb játéklehetőséget kaptam, ami csak további munkára sarkallt, és visszaverekedtem magam a kezdőcsapatba. Sok variációs lehetőség áll a Mester rendelkezésére, amivel él is.

- Mennyiben segít a Kuznyecov Szergej által felvázolt taktika minél tökéletesebb megértésében az, hogy már rendelkezel UEFA C-licences edzői végzettséggel?
- Huszonnyolc éves vagyok, és tudom, hogy a focista karrier nem tarthat örökké. Ezért elkezdtem az edzői licencek megszerzését, a végzettségem szerint egyelőre a 14 évnél fiatalabb gyerekekkel foglalkozhatok. Ez mindennek az alapja, viszont emiatt nem kezdtem másként gondolkodni, a profi labdarúgásról szerzett ismereteimet sokkal inkább a saját pályafutásom során gyűjtöttem össze. Később minden bizonnyal ki fogom magam próbálni labdarúgó edzőként, de hogy profi edző leszek-e, az majd azon múlik, mennyire leszek jó ezen a pályán. Ezen kívül érdekel a fitness világa is, ezért elvégeztem egy fitness instruktor képzést is. Nem tudom meddig fog tartani a labdarúgó karrierem, de nem árt felkészülni mindenre, és ahogy a mondás tartja “jó pap is holtig tanul”.

- Jelenleg mezőkövesdi játékosként szerepelsz Diósgyőrben. Egyre közelebb a bajnokság vége, gondolkodtál már a hogyan továbbon?
- Számomra most a DVTK a legfontosabb, mert szeretnék feljutni a csapattal az élvonalba, és természetesen szurkolok a Mezőkövesdnek is, hogy őrizzék az NB I.-es tagságukat. Az összes többi jelenleg egy hatalmas kérdőjel, amivel most még nem is akarok foglalkozni. Az biztos, jól érzem magam Diósgyőrben, a többit pedig majd meglátjuk.

- Hétközi forduló vár a DVTK-ra, csütörtökön a kupadöntős Budafokon játszik a csapat. Mit vársz a találkozótól?
- Budafokon is az előző háromhoz hasonló mérkőzésre számítok, ahol a hazaiak beállnak a kapujuk elé, és agresszívan védekeznek. Vigyáznunk kell, hogy a veszélyes kontráikat még csírájában elfojtsuk, a kapujuk előtt pedig oda kell figyelni a helyzetkihasználásra. Már nem járunk messze a célunktól, még rá kell tenni egy lapáttal, és akkor közösen ünnepelhetünk a szurkolókkal.