Országos U19-es Bajnokság, 
B csoport, 7. forduló

Diósgyőri VTK U19 - Békéscsaba 1912 Előre U19 5-2 (2-1)

DVTK Edzőközpont, 50 néző. Játékvezető: Szigetvári Márk (Bakó Dániel, Szigetvári Zsolt).
Diósgyőri VTK U19: Németh B. - Bodnár B., Ferencsik S., Kolár M., Fercsák R., Paizs J., Sebestyén Á., Lichy K., Kiss P., Ádám N., Kiss B. Vezetőedző: Zsivoczky Gyula. 
Békéscsaba 1912 Előre U19: Zábráczki Sz. - Komáromi Cs., Varga R., Kuzma H., Ilyés B., Pusztai O., Csák A., Rajsli T., Werle Z., Csikós E., Biró B. Vezetőedző: Marik László Csaba. 

Csere: Kollár M. helyett Roha R. a 46., Sebestyén  Á. helyett V. Khomenko a 46., Fercsák R. helyett Pikó M. a 61., Lichy K. helyett Peisser S. a 61., Ádám N. helyett Horváth Zs. a 61., Ilyés B. helyett Gedő G. a 65., Werle Z. helyett Szabó Cs. a 72., Csikós E. helyett Mladonyiczki P. a 72. percben. 
Gólszerző: Csikós E. (1-0, öngól) az 5., Paizs J. (2-0) a 15., Komáromi Cs. (2-1) a 33., Rajsli T. (2-2) a 44., Roha R. (3-2) a 62., Horváth Zs. (4-2) a 65., Roha R. (5-2) a 81. percben. 

Zsivoczky Gyula: - A mérkőzést három szakaszra kell osztani. Nagyszerűen kezdtünk, azok a játékelemek, amiket gyakoroltunk, egyértelműen visszaköszöntek a pályán. A videóelemzőnk, Lugos Jotek által készített taktikai elemzésnek is köszönhetően kétgólos előnyt szereztünk. Ezután érthetetlenül elkezdtünk kapkodni, magunkra engedtük az ellenfelet. Ebben az időszakban nem tudtunk domináns teljesítményt nyújtani. Egy rögzített helyzet és egy védekezési hiba miatt a Békéscsaba a szünetre kiegyenlített. A három belső középpályás védekezésével valamint a második labdák felszedésével gondjaink adódtak, de szerencsére ezt a folytatásra javítani tudtuk. Ez elsősorban a három csereként beállt játékosnak köszönhető, akik nagy lendület vittek a csapat teljesítményébe. Ekkor már ismét úgy futballoztunk, mint a találkozó első részében. Ilyen arányban is teljesen megérdemelten nyertük meg a meccset, mert az ellenfél legjobbja a kapusuk volt. Hosszú sérülés után Roha Róbert és Horváth Zsolt nagyszerű teljesítményt nyújtott. Ismét szerephez jutott két U16-os játékos, Kiss Bálint és Vova Khomenko. Utóbbinak ezúton is gratulálok az U19-es debütáláshoz. A csapatnak pedig a győzelemhez. Ezt a játékot, és ugyanezt a felfogást szeretnénk folytatni a következő meccseken is. Még akkor is, ha nagyon fiatal kerettel állunk ki, lépünk pályára. 

Marik László Csaba: - Összességében megérdemelt volt a hazai győzelem. A második félidő felétől teljesen elfáradtunk, egyébként is kevés cserénk volt. Egyéb gondjaink is voltak, úgyhogy csak gratulálni tudok a Diósgyőrnek, mert ilyen különbséggel is rászolgáltak a három pontra.