A magyarok az első felvonásban ugyan még egyenlíteni tudtak, ám utána a helyzeteivel jól gazdálkodó rivális már az első szünetig kétgólos előnyre tett szert, a folytatásban pedig tovább nőtt a különbség. A harmadik harmadban Sofron István hiába szépített, Sascha Treille mesterhármast ért el.

A magyarok szerdán, közép-európai idő szerint 19.15-kor a sokkal esélyesebb, éremvárományos finnekkel találkoznak.

80. Jégkorong-Világbajnokság B-csoport (Szentpétervár)

Magyarország - Franciaország 2-6 (1-3, 0-1, 1-2)

Vezette: Gofman (orosz), Kubus (szlovák), Kaderli (svájci), Lhotsky (cseh)
Magyarország: Rajna – Wehrs, Dudás, Galló, Erdély, Sarauer – Szirányi, Sagert, Sofron, Bartalis, Sebők – Stipsicz, Vas M., Nagy G., Kóger, Vas J. – Garát, Kovács Cs., Benk, Nagy K., Banham. Szövetségi kapitány: Rich Chernomaz
Franciaország: Huet – Auvitu, Moisand, Fleury, Bellemare, S. Treille – Beron, Chakiachvili, Y. Treille, Meunier, Perret – Janil, Raux, Da Costa, Bertrand, Bozon – Dieude Fauvel, Claireaux, Ritz, Lamperier, Desrosiers. Szövetségi kapitány: Dave Henderson

Gólszerző: 09:14 Ritz (Auvitu, Moisand, 0–1), 13:10 Vas M. (Nagy G., Wehrs, 1–1), 17:28 S. Treille (1–2), 19:26 Fleury (Bellemare, Auvitu, 1–3), 38:03 Chakiachvili (Y. Treille, 1–4), 47:58 Sofron (Vas M., Bartalis, 2–4), 53:03 S. Treille (Bellemare, Fleury, 2–5), 56:11 S. Treille (Bellemare, Claireaux, 2–6)
Kiállítások: 12, ill. 10 perc

Rick Chernomaz: - Azzal a reménnyel érkeztünk Szentpétervárra, hogy néhány riválisunkat megszorongathatjuk, ellenük szép eredményt érhetünk el. Ezek között volt a francia válogatott is. Azonban most láttuk, hogy az ellenfél kemény kezdése után türelmes és fegyelmezett maradt. Főleg a meccs elején nagyon bonyolítottuk a játékot ahelyett, hogy egyszerűsítettük volna. Sajnos, rossz döntéseket hoztunk, amikor nálunk volt a korong, ebből lehetőségekhez jutottak a franciák és gólokkal büntettek. A hat góljukból négynél ezen a szinten védhetetlen lövésig játszhattak. Köszönjük a nagyon értékes leckét.
Dave Henderson: - Mi 2008 óta játszunk a világ élvonalában, sorra kapjuk a leckét a nálunk jobbaktól, Szentpéterváron például a szlovákoktól. A magyarok sokkal keményebben játszottak annál, amit a 6-2-es eredmény mutat. Tudtuk, hogy fegyelmezettnek kell lennünk, gyorsan kell kihoznunk a korongot a védekező harmadunkból, máskülönben ráfázhatunk. Szerettünk volna sokszor betörni a magyar kapu elé és ez sikerült is. Sacha Treille és Cristobal Huet jelentette a különbséget.

Szólj hozzá a DVTK hivatalos facebook oldalán!