A DVTK hatalmasat küzdve a közvetlenül a lefújás előtt lőtt góllal nyert Kozármislenyben, majd a találkozó után a gyepen, kicsivel később pedig a csapatbusz mellett csapott hatalmas örömünnepet a csapat és a szurkolótábora.

- Minden győzelemnek örülünk, de amikor a mérkőzés után megtudtuk, hogy matematikailag is biztos a feljutásunk, akkor hatalmas ünneplésbe kezdtünk - elevenítette fel Cseke Benjámin. - Nem találok szavakat, annyira keményen dolgoztunk, és végre megvan a feljutás. De nem szabad megállni, mert a bajnoki cím a következő célunk, és mindent megteszünk annak a megszerzéséért is. A mérkőzés közben akkora drukkban voltam, hogy nem figyeltem a szurkolói dalokra, de megígérem, hogy küzdeni fogunk a bajnoki címért.

A DVTK háromszor is vezetést szerzett a hazaiak ellen, amit a jó formában játszó mislenyiek kétszer is ki tudtak egyenlíteni.

- Egy nagyon nehéz találkozót vártunk, és így is történt, ennek ellenére nem gondoltam volna, hogy az utolsó percekben tudjuk behúzni a mérkőzést - ismerte el a diósgyőri középpályás. - Nagyon szívós ellenféllel találkoztunk, és csak büszke lehetek a fiúkra, hogy vasárnap nyerni tudtunk. Az akaraterőnknek köszönhetjük a sikert, mert ugyan a játékunk nem volt a legjobb, azonban több helyzetet használtunk ki mint az előző mérkőzéseken, és ez eredményre vezetett.

Bényei Ágoston góljával szerezte meg a vezetést a DVTK, majd az egyenlítés után Cseke Benjámin juttatta ismét előnyhöz a Diósgyőrt.

- A gólomból csak annyira emlékszem, hogy kaptam egy visszapasszt, és nagyon figyeltem, hogy jól találjam el a labdát, mert pár perccel korábban nem sikerült, szerencsére a bal alsó sarkot sikerült kirúgni - idézte fel.

A diósgyőri győzelem mellett az ajkaiak pontvesztésére is szükség volt ahhoz, hogy már a 33. fordulóban meglegyen a feljutás, és a zöld-fehér vereséget szenvedtek Kazincbarcikán.

- Sokáig 2-2-re állt a mérkőzés, és a győzelemért hajtottunk, nem foglalkoztunk a többi találkozóval - mondta. - A mérkőzés után pár pacsi erejéig kifutottam a kerítésnél álló pécsi barátaimhoz, és amikor elkezdtünk volna beszélgetni, akkor láttam, hogy körben áll az egész csapat és a teljes stáb, miközben a szurkolók azt üvöltik, hogy NB I., NB I.! Gyorsan kapcsoltam én is, és siettem a többiekhez ünnepelni.

A DVTK hajnali 2 órára ért haza Kozármislenyből, de hétfő délután már edzést vezényelt Kuznyecov Szergej a csapatnak.

- Szerda délután már újabb mérkőzés vár ránk, ezért az a legfontosabb, hogy minél hamarabb regenerálódjunk, és felkészüljünk a Szeged ellen. Ahogy mondtam, nem elégszünk meg a feljutással, hanem most már a bajnoki cím a cél - nyomatékosította Cseke Benjámin.